Helyi közélet

2019.03.05. 09:13

Zebra kerülhet a Sámsoni út végére

Debrecen - Jelzőlámpás, közvilágítással ellátott gyalogosátkelő létesülhet a Simon István utcánál.

Debrecen - Jelzőlámpás, közvilágítással ellátott gyalogosátkelő létesülhet a Simon István utcánál.

A Sámsoni út végén, a volt menekülttábor, most készenléti rendőrségi bázis kapujánál található a helyi 19-es autóbusz végállomása, fordulója. Azzal szemben helyezkedik el a Júliatelep hátsó része, ahová a busztól sokan gyalog mennek át a Sámsoni úton. A nagy forgalom miatt ez azonban meglehetősen balesetveszélyes. Rendszeresen arra járók emiatt azzal a kéréssel keresték meg szerkesztőségünket, hogy fessenek fel oda zebrát.

Két ütemben építenek

Hideg András, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs igazgatója kérdésünkre azt közölte, hogy a 471-es számú főút Debrecen belterületi szakaszát (Sámsoni út) kétszer kétsávosra akarják kiszélesíteni. A beruházásra a tervek szerint két ütemben kerül sor.

Az elsőben a Kassai út és Báthori utca közötti szakasz újul meg, a másodikban a Báthori utca és Simon István utca közötti rész. Már mindkettőre megvan az építési engedély. A Simon István utcánál jelzőlámpás, közvilágítással ellátott gyalogosátkelő létesítésével számolnak.

A kivitelezés megindítása újabb kormánydöntés eredményeként és a szükséges forrás biztosítása esetén lehetséges – tette hozzá a kommunikációs igazgató.

OCS


[related-post post_id="4161995"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában