Helyi közélet

2019.03.30. 16:40

Nyílt Fórum a fesztiválon

Debrecen - Három éve ismét megújult, és többlépcsős drámafejlesztési programmá változott.

Debrecen - Három éve ismét megújult, és többlépcsős drámafejlesztési programmá változott.

A debreceni Csokonai Színház 13. alkalommal invitálja meg a kultúra szerelmeseit, idén a Deszka Fesztivál keretében 27 előadást láthat a közönség március 29. és április 6. között. Az egyedülálló rendezvényen Nyílt Fórum várta az érdeklődőket szombaton a Horváth Árpád Stúdiószínházban, ahol Berecz Boglárka: Félelmeink, Dézsi Fruzsina: Nehéz az istennek velünk és Kele Fodor Ákos: Az egyse című művét ismerhette meg a közönség.

Drámafejlesztési program

Mint a fesztivál honlapján olvasható, a Színházi Dramaturgok Céhének legfőbb éves rendezvénye a Nyílt Fórum, mely 1985-től először Zalaegerszegen volt szakmai bázisa a kortárs magyar drámának. 2001-ben Pécsre került, az országos színházi találkozó szakmai programjába, ahol a széles közönség is megismerte működését.

Fotó: Molnár Péter

Három éve ismét megújult, és többlépcsős drámafejlesztési programmá változott. Ennek keretében munkájukhoz, majd szövegeik közönség előtti bemutatásához tapasztalt dramaturgoktól kapnak szakmai segítséget a szerzők. Az idén február derekán Nyíregyházán kezdődött el a fejlesztési munka. Az írók az ottani tapasztalatok alapján átdolgozva hozzák el darabjaikat Debrecenbe, a Deszka Fesztiválon történő bemutatkozásra. A júniusi, utolsó állomás ismét Pécs, ahol az addigi együtt gondolkodások eredményét, az idei Nyílt Fórum hat drámaszövegét felolvasószínházként élvezheti majd a közönség.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában