Helyi közélet

2019.03.29. 14:01

Márciusban ültették, májusban adományozzák

Hajdúnánás - Polgármesteri kezdeményezésre, városi összefogással ültették el az újszölöttek fáit a napokban.

Hajdúnánás - Polgármesteri kezdeményezésre, városi összefogással ültették el az újszölöttek fáit a napokban.

Idén májusban ismét megrendezik az „Újszülöttek fái” elnevezésű programot az előző esztendőben született hajdúnánási gyermekek tiszteletére. Ebben az évben egy új kezdeményezéssel vonta be a lakosságot Szólláth Tibor polgármester.

A Liget, mint helyszín nem volt szokatlan a résztvevőknek, hiszen már évek óta itt ültetik el az előző évben született újszülöttek fáit. Azonban eddig az önkormányzat munkatársai ültették el a fákat, most a város lakosságát hívta meg a település vezetője a közös faültetésre. A kezdeményezésre sokan felkapták a fejüket, gyerekektől, a felnőttekig szinte mindenki fogott ásót, lapátot és közösen tettek a város tisztább levegőéért.

Több ezer fát ültettek

Az előző esztendőben született hajdúnánási gyerekeknek még a múlt év őszén elültettek 60 darab fát, most ennek a kezdeményezésnek a keretében ültetett a város lakossága további 90 darab kislevelű hársfát – mondta Szólláth Tibor. A mintegy 150 darab fát májusban ünnepélyes keretek között adományozzák az újszülött gyermekeknek az „Újszülöttek fái” elnevezésű programon. A város polgármestere kiemelte, hogy az elmúlt években több ezer fát ültetett a város mind külterületen mind belterületen egyaránt.

A faültetésre általános iskolából is érkeztek diákok természetismeret óra keretében, akik már aznap több helyszínt is bejártak a víz világnapja alkalmából. Szabó Sándor, a Bocskai István Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Kollégium igazgatóhelyettese fontosnak tartja, hogy minél fiatalabb korban megismerjék a gyerekek az őket körülvevő természetet.

A polgármester kiemelte, hogy mint minden szép kezdeményezésből ebből is lehet hagyományt teremteni és igyekeznek a következő esztendőkben is a közös faültetés lehetőségét megvalósítani.

- Harsányi Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában