Helyi közélet

2019.03.29. 14:28

Gyarapszik a lakosság, újulnak az utak Tiszagyulaházán

Tiszagyulaháza - Idén is lesz gólyafesztivál, pályázati pénzből fejlesztenének. Friss hírcsokor Tiszagyulaházáról.

Tiszagyulaháza - Idén is lesz gólyafesztivál, pályázati pénzből fejlesztenének. Friss hírcsokor Tiszagyulaházáról.

Tiszagyulaházán lesz a polgárőr nap

A hajdú-bihar megyei polgárőr egyesület a megye észak-nyugati részében lévő kis településen, Tiszagyulaházán rendezi meg ebben az évben a megyei polgárőr napot. A július 27-én sorra kerülő eseményt a már hagyományaikkal rendelkező gólyafesztivállal együtt a település főterén, a Gólya téren lesz.

A közelben nagy munkaadó van

A kis falunak jelenleg 800 körüli lakosa van. Történetében legtöbb lakosa az 1960-as években volt, akkor 1200-an laktak Tiszagyulaházán. Az utóbbi években mind több fiatal települ a községbe. A betelepülés oka a sok munkahelyet jelentő Tiszaújváros közelsége mellett a szép és egészséges lakókörnyezet.

Utak javítása, épület korszerűsítés

A Magyar Falu Program számos területére pályázhatna a tiszagyulaházi önkormányzat, ám Mikó Zoltán polgármester körülbelül 10 millió forint támogatás elnyerését tartja reális célnak. A belterületi utak javítására, a temető korszerűsítésére, a polgármesteri hivatal épületét is korszerűsíteni kellene. Mindez lökést adhatna a falu fejlődésének.

Újítják a falu és a határ útjait

A Belügyminisztérium 14 millió forintos támogatásából és 3,5 millió forint önerőből felújították a Bartók Béla utca aszfaltútját. Mintegy 800 méter hosszan melegaszfalttal borították le az utcát. A jövőben a költerületi utak felújítását is tervezik, ebbe bevonják a helyi vállalkozókat is - tájékoztatta a Naplót Mikó Zoltán polgármester.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában