Helyi közélet

2019.03.16. 12:54

Főleg a fiatalokhoz szóltak a szónokok

Berettyóújfalu - „Bátorság, kitartás, küzdelem, haza, összetartozás és igazság” – ez ’48 üzenete.

Berettyóújfalu - „Bátorság, kitartás, küzdelem, haza, összetartozás és igazság” – ez ’48 üzenete.

Március 15-én az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére, ünnepi megemlékezésre várták a Berettyóújfaluiakat. A rendezvények ünnepi istentisztelettel kezdődtek a baptista imaházban, igét Kiss János lelkipásztor hirdetett. Beszéde a szabadságról szólt más-más nézőpontból megvilágítva, hogy a történelem folyamán oly sokféle módon gondolkoztak róla, legyen az fizikai, szellemi, erkölcsi, személyes vagy éppen jogi szabadság. Az istentől elszakadt ember nem tudja helyesen értelmezni a szabadság fogalmát, az igazi szabadság: a Krisztusi szabadság – mondta a lelkipásztor.

A megemlékezés a Szent István téri Országzászlónál folytatódott. Ünnepi beszédet Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere mondott. A városvezető az ünnep kapcsán úgy szólt, nem elég minden március 15-én összegyűlni egy órára, végignézni az ünnepi műsort és másnap folytatni ugyanúgy, mint azelőtt. A márciusi ifjak példát adnak a magyaroknak, főleg a fiataloknak, olyan tapasztalt tábornokok tudását felhasználva, mint Bem és Damjanich.

Március 15-e akkor is, és ma is az önvizsgálat napja – fogalmazott Muraközi István, hozzátéve: ünnepeljük a forradalmárokat és cselekedjünk is úgy, mint ahogyan ők tették. Bátorság, kitartás, küzdelem, haza, összetartozás és igazság – ezekből a szavakból kell származtatnunk feladatainkat – mondta a városvezető. A városi ünnepség a „Szabadság, szerelem” című műsorral zárult, melyet Kiss Alexandra, Búzási Patrik és a BRP táncosai adtak elő. Az ünnepségen közreműködött a berettyóújfalui Ifjúsági Fúvószenekar, Hegedűs Imre vezényletével.

- Kogyilláné H. Szófia -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában