Helyi közélet

2019.03.09. 10:31

Értékek megőrzése a vendéglátásban is

Hajdú-Bihar - Európa gasztronómiai régióival tárgyalt a megyei önkormányzat delegációja.

Hajdú-Bihar - Európa gasztronómiai régióival tárgyalt a megyei önkormányzat delegációja.

A megye gasztronómiai és kulturális értékei­nek erőteljesebb hasznosítását célozza az a nemzetközi együttműködés, melyhez partnerként csatlakozott a megyei önkormányzat is. A tavaly indult projekt szakemberei a romániai Nagyszeben városában tartották szakértői megbeszélésüket.

Gazdaságfejlesztési és munkahelyteremtési célok megvalósítását is segíti az elmúlt évben elindult, az Interreg Europe program és a magyar állam által társfinanszírozott nemzetközi projekt, amely a gasztronómiai értékekre, a kulturális örökség megőrzésére és hasznosítására, továbbfejlesztésére alapozva támogatja a megye fejlődését.

A nemzetközi együttműködésben, holland, finn, spanyol, ír, görög és román partnerekkel megvalósuló projektben kiváló lehetőség nyílik az egyes országokban már működő jó gyakorlatok megismerésére, elemzésére is. A szakmai ülésen számos helyszíni látogatás segítette a hatékony tapasztalatgyűjtést, míg a kerekasztal-beszélgetések a partnerség régióiban alkalmazott gyakorlatokat, módszereket vették górcső alá a város-vidék kapcsolatrendszer erősítése témakörben. A soron következő munkaülés Barcelonában lesz.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában