Helyi közélet

2019.03.16. 12:35

Emlékkövet avattak a születésnapon

Csökmő - Húszéves lett március 15-én Csökmő község közéleti lapja.

Csökmő - Húszéves lett március 15-én Csökmő község közéleti lapja.

Ez a jubileumi évforduló szerencsésen egybeesik a falu 800. jubileumi évével. Az újságot működtető, készítő csapat, a Csökmői Mozaik Egyesület ebből az alkalomból a községi ünnepség után ünnepélyesen felavatott egy emlékhelyet, ahol márványtáblával ellátott kővel jelölték meg az egykori virágzó településrészt, Cirkópusztát. A hajdani uradalmi birtokot ma már csak néhány bokor, fa, dombocska jelzi, de sokak emlékében él még.

Tóth Sándor, az egyesület tagja beszédében összefoglalta Cirkópuszta alapítását, rövidke életét és pusztulását. Ott ahol egykor kastély és iskola állt, ma már újra a természet az úr. Az emlékkövet Tóth Sándor és az egyesület elnöke, B. Kiss Andrea leplezték le. A közönség soraiban többen elérzékenyülve helyeztek virágok az emlékhelyhez. Mint megtudtuk, ők itt nőttek fel, és nagyon örülnek, hogy most már lesz egy hely, ahová eljöhetnek emlékezni.

Az ünneplő egyesület az avatás után megkoszorúzta a gyógyszertár falán látható emléktáblát, amit néhány éve a híres Péchy gyógyszerész család emlékére alapítottak. Ezt követően közgyűléssel egybekötött szülinapi vacsorát tartottak a közeli Puszta Csárdában.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában