Helyi közélet

2019.03.26. 08:50

Az egész megyéből várták a küldötteket

Debrecen - Megtanulhatják, hogyan lehet közösségüket fejleszteni.

Debrecen - Megtanulhatják, hogyan lehet közösségüket fejleszteni.

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (Habidisz) által immár tizenkettedik alkalommal valósult meg a megyei diákfórum. Az egész napos rendezvényt hétfőn a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat hivatalának Árpád termében tartották. Mint mindig, a fórum egyik fő célja, hogy a megyében működő alap- és középfokú oktatási intézmények diákönkormányzatai és a diákmunkát segítő pedagógusai találkozhassanak egymással, és hasznos lehetőségekről, programokról értesüljenek.

Az esemény másik fontos feladata volt a Habidisz vezetőségének megválasztása a 2019/2020-as tanévre a megyében lévő iskolák diák képviselői közül. A napot Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke nyitotta meg.

Tevékenyen részt venni

A jó hangulatú eseményen a leköszönő vezetőség tagjai megosztották élményeiket az iskolák képviselőivel, és szinte mindannyian hangsúlyozták: sokat tanultak, tapasztaltak, és fontos emberi kapcsolatokat köszönhetnek a Habidisz élén töltött idő alatt. Ezután bemutatkoztak az új jelöltek, majd a szavazás következett.

A délután folyamán az iskolák küldöttei kiscsoportos beszélgetéseket folytattak arról, milyen ötletekkel színesíthetnek egy iskolai DÖK-napot, hogyan kamatoztathatják hobbijukat a közösségi szolgálat teljesítésében, és milyen programokat szeretnének az idei évben megvalósítani a Habidiszben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában