Helyi közélet

2019.03.11. 16:20

Az édesanyáknak akart segíteni

Debrecen - Minden pozitív változás a közösségek kialakulásával kezdődik – vallja Erdélyi Anita.

Debrecen - Minden pozitív változás a közösségek kialakulásával kezdődik – vallja Erdélyi Anita.

Nagyon szerette a munkáját a végzettsége szerint gazdasági agrármérnök, vállalkozásszervező és pénzügyi szakember Erdélyi Anita, ám úgy érezte, ki szeretne szállni a mókuskerékből. – Gyermekkori álmom volt, hogy valamit alkossak, létrehozzak, másokon segítsek. Amikor édesanyává váltam, akkor jöttem rá, hogy akiken segíteni szeretnék, azok az édesanyák és a gyermekeik. A gyed/gyes ideje alatt saját bőrömön tapasztaltam, hogy nincs egy olyan hely, ahová ki tudnék mozdulni a gyermekemmel, amely valóban baba-mama barát. Megálmodtam hát egy olyan baba-mama fórumot, ahol az anyukák ki tudnak kapcsolódni, beszélgetnek, feltöltődnek, miközben gyermekeik is szocializálódnak. Így született meg a Csemeteliget, a második otthonom – idézte fel a kezdeteket.

A magába vetett hit

Minden kezdet nehéz, a vállalkozóvá vált édesanya számára mégis először saját magával kellett „megküzdenie”. – A magamba vetet hitet kellett leginkább megerősítenem. Az elinduláshoz nagyon sok türelem, utánajárás és energia kellett. Számtalan alkalommal adhattam volna fel – jegyezte meg. Nagy nehézség volt számára például a hely megtalálása is: kilenc hónapig kereste a tökéletes helyiséget. – Ezentúl természetesen voltak rajtam kívülálló tényezők is, például az engedélyeztetéskor számtalan dolog felmerült, a foglalkozásvezetőkkel az egyeztetés rengeteg időt vett igénybe, az órarend összeállítása, berendezés megtervezése, játékok és eszközök beszerzése… Másfél évig tartó, hosszú-hosszú éjszakákba nyúló feladat volt ez – fűzte hozzá.

Közösséget is épít

A mai világban keveset beszélgetünk egymással. Sokan hajlamosak vagyunk arra, hogy otthon üljünk csupán lustaságból, és ne mozduljunk ki, a gyereket pedig leköti a tévé vagy bármilyen más okoseszközön nézett mese – véli Anita. Meggyőződése, hogy a közösség nemcsak régen töltött be elsődleges szerepet őseink életében, hanem napjainkban is szükség van rá. Minden pozitív változás ugyanis a közösségek kialakulásával kezdődik – vallja.

Országos elismerés

Tavaly elnyerte az év anyavállalata címet; ez az elismerés Anita számára a debreceni és környékbeli anyukák belé vetett bizalmát és szeretetét jelképezi. – Az első fordulón, amikor a 150 főből sikerült a 10. helyet megcsípnünk, emlékszem, hogy felkiáltottam: Anyukák, megcsináltuk! A második fordulóban viszont 400 az ország különböző pontjairól érkező idegen anyuka előtt bemutatott és előadott prezentációm alapján szavaztak nekem az ott lévők bizalmat. Az ő voksuk és bizalmuk is megerősített abban, hogy a vállalkozásba fektetett energiát, akaratot, kitartást, hitet és a szívvel-lélekkel végzett munkámat országos szinten is elismerik – hangsúlyozta.

- Pálfi-Tóth Zoé -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában