Helyi közélet

2019.03.23. 14:26

Ásványok, egészséges élet

Debrecen - Főleg a Kárpátokban és az Alpokban ma is előforduló „köveket” mutatnak be.

Debrecen - Főleg a Kárpátokban és az Alpokban ma is előforduló „köveket” mutatnak be.

Ásványbörzét, valamint Egészség és Életmód Fesztivált tartanak ezen a hétvégén Debrecenben, a Szent Anna utcai Svetits Gimnáziumban. A szervezők nemcsak a különleges formájú, színű, nem túl értékes „kövek” iránt érdeklődőket, hanem azokat is várják, akiket a nemes- és drágakövek, az azokból készült ékszerek, ajándéktárgyak vonzanak, illetve egészségesen szeretnének élni.

Különleges „kövek”

Ábrahám János a rendezvény egyik szervezője a helyszínen elmondta: csaknem 30 ásványgyűjtő mutatja be legszebb, legkülönlegesebb darabjait. Főleg a Kárpátokban és az Alpokban ma is előforduló „köveket” hoztak, de dél-amerikai eredetűeket is meg lehet csodálni. Emellett szép, színes féldrágaköveket, drágaköveket, például smaragdot, zafírt, rubint is bemutatnak.

Az ásványgyűjtés ma is sokak által kedvelt hobbi - állította Ábrahám János.

Színpadi programok

Mivel egyesek szerint bizonyos ásványoknak gyógyító hatásuk is van, a rendezvény keretében az előadóteremben ezotériával, valamint geológiával foglalkozó előadásokat is meg lehet hallgatni. Szakember vezetésével zajló meditációra is lesz lehetőség. Az egészséges életmód jegyében a színpadon közben tajcsi, jóga és táncbemutatókat tartanak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában