Helyi közélet

2019.02.06. 15:19

Tortával könnyebben ment

Nyíracsád - Mindenkinek egy harmincketted rész jutott a tortából.

Nyíracsád - Mindenkinek egy harmincketted rész jutott a tortából.

A törtek tanítása-tanulása bizony nem kis fejtörést okoz tanárnak és diáknak egyaránt. A tananyaggal az általános iskola alsó tagozatában ismerkednek először a nebulók.

A tanító nénik minden praktikát bevetnek, hogy a kicsik minél könnyebben megértsék az egyébként nem is mindig olyan egyszerű feladatot. Őri Tiborné, a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola tanító nénije úgy gondolta, hogy megfelelő motiváció lesz diákjai számára, ha egy igazi torta segítségével prezentálja a részekre bontást. A torta meglepetés volt a gyerekeknek, így nem maradt el a siker sem. Az egyébként cserfes osztályban mindenki csupa fül volt az új ismeret elsajátítása közben, hisz már alig várták, hogy ne csak megértsék, de meg is kóstolhassák a negyedeket, nyolcadokat, harminckettedeket. Kiss Marci és Gyökös Dorián szerint tortával sokkal könnyebb volt odafigyelni a tananyagra, Szász Bori pedig óra végére már egész ügyesen kiszámolta, hogy ha harminckét szeletből egy-egy szeletet kapnak, akkor mindenkinek egy harmincketted szelet jut.

- Kedves Zilahi Enikő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában