Helyi közélet

2019.02.16. 13:28

Szép dallamokat csaltak elő a hat húrból

Debrecen - Klasszikus gitáron játszó diákok adtak számot tudásukról.

Debrecen - Klasszikus gitáron játszó diákok adtak számot tudásukról.

Első alkalommal gyűltek össze az alapfokú zeneoktatásban tanuló diákok Debrecenben február 9-én, hogy részt vegyenek a Muzsikáló Egészség Alapítvány (MEA) Művészeti Iskola szervezte I. Hajdú-Bihar megyei klasszikusgitáros-találkozón és minősítő versenyen.

A verseny négy korcsoportban zajlott, mintegy 22 növendék részvételével. A tanulóknak a saját hozott darabok mellett egy kötelezőt is elő kellett adniuk, melyet egy-egy Hajdú-Bihar megyei kortárs zeneszerző alkotott: Suba Sándor (Arpeggio Etűd), Zsákai László (Waltzing Matilda és Hommage a J. Sagreras) és Zádor Tamás (Kulcskarika). A minősítő előadásait neves szakmai zsűri értékelte: Czakó Erika, a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium és a Vikár Sándor Alapfokú Művészeti Iskola tanára, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gitárzenekarának vezetője, Podhorszky Gábor gitárművész, a nyíregyházi Vikár Sándor Alapfokú Művészeti Iskola tanára, valamint Varga Zsolt gitárművész, a Békéscsabai Bartók Béla Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanára. A találkozót gálakoncert zárta Gyárfás Balázs (Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium, tanára Óváry Zoltán), Varga Gábor (Békéscsabai Bartók Béla Szakgimnázium és Művészeti Iskola, tanára Varga Zsolt) Ádám István és Girincsi Márton (Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium, tanáruk Czakó Erika) közreműködésével.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában