Helyi közélet

2019.02.06. 16:15

Polgári esték a Berettyó partján

Berettyóújfalu - „Menaságra repülj…” – Faragó Annamária beszélt a filmjéről.

Berettyóújfalu - „Menaságra repülj…” – Faragó Annamária beszélt a filmjéről.

A magyar kultúra ünnepe rendezvénysorozat zárórendezvénye és a Bihari Polgári Esték nyitóeseménye volt egyben a „Menaságra repülj…” című film vetítése.

Faragó Annamária dokumentumfilmes írónak ez már a harmadik filmje a témában, csángókról, székelyekről is forgatott. Faragó Annamária – aki részt vett a filmes esten –, a vetítés előtt előadást is tartott az ősnyelvről, rováskultúránkról, nemzeti összetartozásunkról. A dokumentumfilmes személyes élményeit is megosztotta a jelenlévőkkel. Beszélt arról, mennyire érdekes és fontos számára a csíkmenaságiakról forgatott filmje, és csodálattal tekint az ott megőrzött természeti, kulturális és nyelvi értékekre.

Faragó Annamária írói oldaláról is szólt, a Háború és lélek című történelmi- és családregénye az első magyar irodalmi mű, amely a szovjet kényszermunkatáborok drámáját beszéli el.

A Gulagra elhurcolt főszereplőről, egy jász család életéről, hitről, hűségről, nemzeti összetartozásról szól könyve, mely a kritikusok szerint az egyik legszebb magyar szerelmes regény is. Az estet Muraközi István polgármester nyitotta meg, szólt arról, hogy a művelődési ház által életre hívott esteknek 12 állomása lesz.

- Kogyilláné H. Szófia -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában