Helyi közélet

2019.02.10. 20:07

Ördögi éjszaka volt

Nyíracsád - Fergeteges hangulat jellemezte az Eördögh Forgó Néptáncegyüttes jótékonysági bálját.

Nyíracsád - Fergeteges hangulat jellemezte az Eördögh Forgó Néptáncegyüttes jótékonysági bálját.

Nem kétséges immár hetedik esztendeje, hogy ha az Eördögh Forgó Néptáncegyüttes bált hirdet, akkor telt házas bulira kell számítani Nyíracsádon. Nem volt ez másként idén sem. A néptáncosok hagyományos, év eleji jótékonysági báljára február 7-én került sor. A művelődési ház nagyterme már-már kicsinek bizonyul az érdeklődők nagy seregét vonzó eseménynek, hisz idén sem kis fejtörést okozott a szervezőknek, hogy a csaknem háromszáz vendéget leültessék, de azért a táncparkett se legyen zsebkendőnyi.

Műsorral „melegítettek”

Az egész éjszakán át tartó táncos mulatságra műsorral „melegítettek” a résztvevők. Először Gyönyörű Zsigmond vezetésével a sárándi férfi dalárda lépett színpadra, akik hortobágyi, majd szatmári dalcsokorral alapozták meg a hangulatot. Ezt követően dr. Nagy János polgármester, majd Mayer Tamás, az együttes művészeti vezetője köszöntötte a vendégsereget. – Szeretnénk „visszatanítani” a nyíracsádiaknak azt, ami az övék. Ennek érdekében megkezdtük a néptánc helyi elemeinek felkutatását, hogy azokat be tudjuk építeni a jövőben a műsorainkba, valamint a helyi táncmotívumok felhasználásával egy teljes koreográfiát tudjunk összeállítani – árulta el terveit Mayer Tamás, aki Gyönyörű Zsigmonddal karöltve látott neki a kutatásnak.

Három korosztály

A táncos műsorszámok sorát a legapróbbak széki táncokkal nyitották meg, a koreográfiát Gyönyörű Zsigmond, Lakatos Anna és Bajusz Gergő tanította be. A legkisebbek után a Pörgő Forgó Csoport, majd a felnőttek léptek színpadra és ropták a táncot. A talpalávalót a Szeredás Együttes szolgáltatta. A műsorszámok végén a táncosok és vendégek közös össztánca következett, majd kezdetét vette a hajnalig tartó, „ördögien” jó hangulatú mulatság.

- Kedves Zilahi Enikő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában