Helyi közélet

2019.02.24. 08:27

Néhány hasznos tanács a hűtőnk tisztításához

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy átlátható, tiszta fridzsiderben kevesebb ennivaló vész kárba.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy átlátható, tiszta fridzsiderben kevesebb ennivaló vész kárba.

Hűtőszekrényünket érdemes alaposan kitakarítani minden évszakban, de legalább kétszer egy évben. Ehhez le kell engedni és megvárni, amíg szoba-hőmérsékletű lesz. Ha nem így teszünk, akkor a polcok könnyen megrepedhetnek a meleg mosószeres víz hatására.

Elő a fogkefével

A tisztítás előtt vegyük ki a polcokat, és helyezzük őket egymás mellé. A tisztítást fentről lefelé haladva végezzük: keverjünk el két evőkanál szódabikarbónát körülbelül 1 liter forró vízben, és ezzel mossuk át a hűtő belsejét. Így nem marad tisztítószerszag ott, ahol ételt tárolunk. Suvickoljuk át a felületet sima, nedves ruhával, majd töröljük szárazra egy puha ronggyal. Ezután jöhetnek a polcok; ezekkel ugyanígy járjunk el.

Egy trükk: nedvesítsük be régi fogkefénket, mártsuk szódabikarbónába, majd ezzel dörzsöljük tisztára a nehezen elérhető mélyedéseket, réseket.

Ne csak a hűtőt

Miután alaposan átmostuk és kitöröltük a belsejét, tegyük ezt meg a fridzsiderbe visszakerülő termékekkel is. Érdemes a felvágottakat, a sajtokat műanyag tárolódobozokba helyezni, a tejet üvegbe, egyszóval a könnyen tisztítható tárolás a cél – ajánlja a Lakaskultura.hu oldal.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában