2019.02.24. 08:27
Néhány hasznos tanács a hűtőnk tisztításához
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy átlátható, tiszta fridzsiderben kevesebb ennivaló vész kárba.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy átlátható, tiszta fridzsiderben kevesebb ennivaló vész kárba.
Hűtőszekrényünket érdemes alaposan kitakarítani minden évszakban, de legalább kétszer egy évben. Ehhez le kell engedni és megvárni, amíg szoba-hőmérsékletű lesz. Ha nem így teszünk, akkor a polcok könnyen megrepedhetnek a meleg mosószeres víz hatására.
Elő a fogkefével
A tisztítás előtt vegyük ki a polcokat, és helyezzük őket egymás mellé. A tisztítást fentről lefelé haladva végezzük: keverjünk el két evőkanál szódabikarbónát körülbelül 1 liter forró vízben, és ezzel mossuk át a hűtő belsejét. Így nem marad tisztítószerszag ott, ahol ételt tárolunk. Suvickoljuk át a felületet sima, nedves ruhával, majd töröljük szárazra egy puha ronggyal. Ezután jöhetnek a polcok; ezekkel ugyanígy járjunk el.
Egy trükk: nedvesítsük be régi fogkefénket, mártsuk szódabikarbónába, majd ezzel dörzsöljük tisztára a nehezen elérhető mélyedéseket, réseket.
Ne csak a hűtőt
Miután alaposan átmostuk és kitöröltük a belsejét, tegyük ezt meg a fridzsiderbe visszakerülő termékekkel is. Érdemes a felvágottakat, a sajtokat műanyag tárolódobozokba helyezni, a tejet üvegbe, egyszóval a könnyen tisztítható tárolás a cél – ajánlja a Lakaskultura.hu oldal.
HBN