Helyi közélet

2019.02.23. 10:57

Még szombaton is a viharkárokat számolják fel a tűzoltók

Hajdú-Bihar - Több helyen okozott kárt a viharos szél, valamint tűz miatt is riasztották a lánglovagokat. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Hajdú-Bihar - Több helyen okozott kárt a viharos szél, valamint tűz miatt is riasztották a lánglovagokat. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

A viharos időjárás miatt pénteken ötvennégy alkalommal vonultak csak műszaki beavatkozásra a Hajdú-Bihar megyei tűzoltók. Negyvenöt alkalommal lehasadt faágakhoz és kidőlt nagyméretű fák miatt riasztották az egységeket, amelyek a megye több pontján veszélyeztették a gyalogos és a közúti forgalmat. Leszakadt vezetékek is problémát okoztak több helyen, így áramkimaradást is tapasztalhattak a megye lakosai. Öt alkalommal pedig épületeket rongált meg, tetődarabokat szakított le a vihar. Hajdúböszörmény-Pród közelében egy traktor pótkocsiját borította fel a szél, amelyből a kifolyt üzemanyagot kellett a tűzoltóknak felitatniuk.

Még szombat reggel is a vihar károkat számolják fel a tűzoltók, folyamatosan kapják a riasztásokat Hajdú-Bihar megyében.

Ebesen, a József Attila utcában egy ötven négyzetméteres szalmatároló égett teljes terjedelmében tegnap délután. A debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet egy vízsugárral, munkájukat egy erőgép is segítette. Az eset során közel száz szalmabála égett el, így jelentős anyagi kár keletkezett.

Kokadon, a Kossuth Lajos utcában kéménytűzhöz riasztották az egységeket. A létavértesi önkormányzati és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal tisztították ki a csaldái ház kéményében lerakodott izzó kormot. A ház fűthető maradt.

Kora este is kéménytűzhöz vonultak a tűzoltók. Biriben, a Kossuth úton is a lerakodott korom izzott egy kéményben. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati egységet eltávolították a kormot.

Létavértesen, a Debreceni utcában is hasonló eset történt este, egy nyolcvan négyzetméteres családi ház kéménye gyulladt ki. A kéményt a berettyóújfalui hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltók kitisztították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában