Helyi közélet

2019.02.28. 15:16

Kívül-belül megújult a Bajcsy-Zsilinszky utcai rendelő

Debrecen - Újabb egészségügyi fejlesztés készült el, megújult környezetben fogadhatják a betegeket a Bajcsy-Zsilinszky utcai gyermekorvosi rendelőkben – jelentette be Széles Diana alpolgármester. A családokat azzal is segítjük, hogy végre autóval is megállhatnak közvetlenül a rendelő előtt – mondta az átadón Orosz Ibolya Aurélia, a körzet önkormányzati képviselője.

Debrecen - Újabb egészségügyi fejlesztés készült el, megújult környezetben fogadhatják a betegeket a Bajcsy-Zsilinszky utcai gyermekorvosi rendelőkben – jelentette be Széles Diana alpolgármester. A családokat azzal is segítjük, hogy végre autóval is megállhatnak közvetlenül a rendelő előtt – mondta az átadón Orosz Ibolya Aurélia, a körzet önkormányzati képviselője.

A város önkormányzata az Új Főnix Tervben külön fejezetet szentelt azoknak a fejlesztéseknek, amelyek a családok, az idősek, a betegek életét teszik könnyebbé. A Gondoskodó város programban 14 olyan önkormányzati ingatlan felújítása szerepelt, amelyben orvosi rendelők, védőnői tanácsadók működnek - olvasható a debreceni önkormányzat közleményében.

Mint írják, az épületek többségének korszerűsítése véget ért. Immár megújult körülmények között rendelhetnek az orvosok az Apafi utca 30., a Cegléd utca 6., a Víztorony utca 11., a Híd utca 14., a Füredi út 42., a Böszörményi út 136., a Jánosi utca 14., a Pósa utca 1., valamint a józsai Szentgyörgyfalvi utca 7. alatt is. Emellett megújult tisztán önkormányzati forrásból a Kassai út 117. alatti rendelő is.

A Bajcsy-Zsilinszky utca 32. alatti épület felújításra „A Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky utca 32. szám alatti házi gyermekorvosi és védőnői alapellátás infrastrukturális fejlesztése című pályázat segítségével összesen 122.506.702 forint állt rendelkezésre, melyből 32.331.622 forint önerőt az önkormányzat biztosított a felújításhoz.

– Az épületben négy házi gyermekorvosi körzet és hét védőnői körzet működik, összesen több mint 4200 kisgyermek egészségét szolgálva. Kulcskérdés volt számunkra, hogy a gyermekeket korszerű körülmények között tudják gyógyítani a házi gyermekorvosok – fogalmazott az átadón Széles Diána alpolgármester.

A debreceni önkormányzat híradásából kiderül: az energiahatékonyság érdekében magas hőszigetelési követelményeket is kielégítő műanyag nyílászárókat építettek be, megtörtént a tető szigetelése, illetve teljes körűen felújították a fűtési, elektromos és gépészeti rendszert. Kicserélték a padló- és falburkolatokat, megújuló energiaforrásként pedig napelemeket telepítettek, hogy gazdaságosabban tudják üzemeltetni a rendelőket az ott dolgozók. Ezen kívül megtörtént az épület külső-belső akadálymentesítése, és lehetőség nyílt az eddig hiányzó akadálymenetes parkolóhely kialakítására.

A pályázati forrásból új eszközöket is beszereztek 5,6 millió Ft értékben, amelyek hozzájárulnak a korszerű betegellátáshoz, a betegelégedettség növeléséhez.

- Szerettünk volna azzal is segíteni a családoknak, hogy közvetlenül a rendelő előtt is meg tudjanak autóikkal állni, amire korábban nem volt lehetőség. Ezért 2018 decemberében javaslatomra megváltozott a forgalmi rend. A Bajcsy-Zsilinszky utca a Tisza István utca és a Kápolnási utca közötti szakaszán egyirányú lett a Pásti utca irányából, s ezzel lehetővé vált, hogy az orvosi rendelő előtt parkolóhelyeket alakítsunk ki – mondta az átadón Orosz Ibolya Aurélia, a városrész önkormányzati képviselője.

A kivitelezés 2018 áprilisában kezdődött, a beruházás befejezését követően az elkészült rendelőben az egészségügyi alapellátás újra folyamatos - tájékoztatott az önkormányzat.


[related-post post_id="4143139"]

[related-post post_id="4141484"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában