Helyi közélet

2019.02.07. 17:11

Jó volt akkoriban gyereknek lenni

Debrecen - Mindennap négy adag kávét iszik meg a 103 éves Rózsika néni.

Debrecen - Mindennap négy adag kávét iszik meg a 103 éves Rózsika néni.

Dalmi Sándornét – 103. születésnapja alkalmából – otthonában köszöntötte Debrecen önkormányzata csütörtökön. Rózsika néni nem panaszkodik egészségi állapotára, a lába fáj, de egyébként nem beteg. Gyerekkorára boldog szívvel emlékszik vissza:

– Jó volt gyereknek lenni akkoriban, labdáztunk, fociztunk, gomboztunk – meséli a fotelben ülve a születésnapos, akinek két gyermeke, négy unokája, és három dédunokája született, a legkisebb dédunoka a napokban lesz egy éves.

Rózsika néni aktív éveiben italboltban dolgozott, ma már főként semmittevéssel telnek a mindennapok, de nincs olyan nap, hogy ne menne ki a folyosóra sétálni, jó időben délelőttönként pedig a ház előtti padon ücsörög. Társaság is akad, környékbeli idősekkel beszélgetnek főként.

Arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka, szűkszavúan ennyit válaszolt: – Azt nem tudom.

Elmondása szerint mindig mindent evett, nem veti meg a szalonnát, tepertőt és a zsírt sem, a kávét pedig jó sok cukorral issza, napjában többször.

- Kiss Dóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában