Helyi közélet

2019.02.13. 10:34

Három óvodát lehet megjelölni

Debrecen - A jelentkezési lapot a február 15-ei határidőig az első helyen megnevezett intézményben kell leadni.

Debrecen - A jelentkezési lapot a február 15-ei határidőig az első helyen megnevezett intézményben kell leadni.

Közeleg az óvodai jelentkezések határideje, a szülőknek már csak néhány napjuk van arról dönteni, hogy óvodaköteles korba lépett debreceni csemetéjüket melyik intézmény óvónőire bíznák szívesen. A választék elég bőséges, hiszen a cívisváros 33 önkormányzati óvodát tart fent, s azokban 263 csoport működik. Szabó Gyula, a debreceni önkormányzat közgyűlése oktatási, ifjúsági és sportbizottságának elnöke szerint minden kicsinek jut majd megfelelő hely.

Döntés márciusban

– Az összes önkormányzati férőhely száma 6960, tehát minden gyermeket el tudunk helyezni. Az óvodai jelentkezés beadási határideje február 15-e. A szülők a jelentkezési lapon három intézményt jelölhetnek meg, a kitöltött papírt az első helyen megnevezett intézményben kell leadni. A családok a jelentkezési lapot vagy az óvodában kaphatják meg, vagy az Új Városházán szerezhetik be, illetve letölthetik az internetről, például a debrecen.hu-ról. A felvételről az óvodavezetők fognak döntést hozni március 8-ig, s értesítik a családokat – hívja fel a figyelmet a szakember.

A gyermeket vagy a körzetileg illetékes intézmény fogadja, vagy pedig a szülő munkahelyéhez legközelebb eső is számításba jöhet. A korábbi évekhez hasonlóan idén 1700 óvodás kezdi meg általános iskolai tanulmányait Debrecenben, így mintegy 2 ezer új ovist tudnak fogadni az intézmények.

Népszerű intézmények

– Van, ahol várhatóan nagy lesz a jelentkezés: ilyenek a józsai, a tócóskerti, a nagyerdei intézmények, vagy éppen a Boldogfalva és a Kuruc Utcai Óvoda. Egy bizottság fogja megnézni, hol maradtak üres helyek a gyermek közelében, és azt fogja felajánlani a szülőknek. Amennyiben ők nem kívánnak ezzel élni, megfellebbezhetik a döntést a város jegyzőjénél – ismertette Szabó Gyula. A gyermek az április 24–25-i beiratkozást követően kerül hivatalosan az intézménybe. Amennyiben a szülők nyomós indokkal nem tudtak ekkor megjelenni, május 9-én még pótolhatják a procedúrát. Aki elmulasztja ezt az időpontot is, felelősségre vonható, hiszen a tankötelezettségről szóló törvény kimondja, hogy a gyermek harmadik életévétől óvodaköteles.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában