Helyi közélet

2019.02.06. 16:02

Díjazták a legszebb galambokat

Berettyóújfalu - Új reménység tűnt fel a díszbaromfitenyésztők között.

Berettyóújfalu - Új reménység tűnt fel a díszbaromfitenyésztők között.

Már több mint negyed évszázada minden évben bemutatják a környék galambtenyésztői a legszebb madaraikat. Február 2-án és 3-án 250 galamb és négy díszbaromfi közül választották ki a kritériumoknak legjobban megfelelő tollas kétlábúakat. Az eseményen tizenkilenc kategóriában hirdettek győztest. A tenyésztői díj első helyezettje, valamint a legjobb óriásposta tenyésztője is a berettyóújfalui Viski Gyula lett. A Lakatos Vince-emlékkupát a berekböszörményi Székely Sándor amerikai óriáspostagalambjával nyerte el.

A csőrösök kiállítására Komádiból, Biharkeresztesről, Berekböszörményből is érkeztek tenyésztők. A szervező kisállattenyésztők berettyóújfalui elnöke, Dobai Imre örömmel számolt be arról, hogy új reménységük is van a 16 éves Gál Csaba személyében. A fiatal tenyésztő különlegesen szép madaraiért három kupát is hazavihetett. A kétnapos rendezvényre idén is sokan voltak kíváncsiak.

- Kogyilláné H. Szófia -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában