Helyi közélet

2019.02.17. 10:52

Debreceni arany a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Budapest, Debrecen - A debreceni csapatnak az Európa- és a világbajnokságra is sikerült továbbjutnia.

Budapest, Debrecen - A debreceni csapatnak az Európa- és a világbajnokságra is sikerült továbbjutnia.

Budapest. Aranyéremmel tért haza a debreceni Agóra Tudományos Élményközpont csapata (Eigner Bendegúz, Mile Kolos, Papp Márk Máté) a Magyar Ifjúsági Robot Kupáról, amelyen 25 csapat vett részt az ország minden tájáról.

Katasztrófaszimulációk

A szombaton, Budapesten megrendezett eseményen a cívisváros fiataljai menekítő-vonalkövető versenyszámban, a haladók kategóriájában arattak győzelmet. A feladatuk az volt, hogy a korábbiakban megalkotott robotjukkal különböző katasztrófaszimulációkat hajtsanak végre. A pályán adott idő alatt kellett végigmenniük. Az „akadályt” sikerrel vették.

Irány Hannover és Sydney!

Ennek köszönhetően a három fiatal, valamint a felkészítő tanár szakembereik immár részt vehetnek a németországi Hannoverben júniusban megrendezendő, 2019-es Európa-bajnokságon (azaz a European RoboCup Junior Competition-ön), valamint a júliusi, Sydney-i Robo Cup Junior világbajnokságon is.

A fővárosi versenyre velük tartott Fógel László, az Agóra vezető demonstrátora, valamint Soha Rudolf Ferenc, az Agóra szakmai csoportvezetője is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában