Helyi közélet

2019.02.10. 20:25

A Motolla is télűzésbe kezdett a hétvégén

Debrecen - Farsang farkának idején a homokkertiek is báloztak.

Debrecen - Farsang farkának idején a homokkertiek is báloztak.

A Motolla Egyesület szombat délután tartotta hagyományos farsangi mulatságát a DMK Homokkerti Közösségi Házában. A moldvai-felcsíki mulatságon a Musama zenekar muzsikája szórakoztatott kicsiket és nagyokat Battai István vőfély, muzsikus, táncpedagógus vezetésével, aki a debreceni Napraforgó Waldorf Iskolában néptáncot tanít.

A szombati télűző mulatságon az ott tanuló harmadikosok mutattak be moldvai táncokat, illetve kecskés játékot. Gál Tamás keramikus mutatta meg a farsangoló gyerekeknek a korongozás csínját-bínját.

Együtt a családokkal

– A szombati alkalom varázsa az volt, hogy hagyományainkhoz híven egy iskola közösségét hívtuk meg egy-egy alkalomra, amikor a szülők és a nagyszülők is ott vannak a gyerekekkel, így együtt ünnepeltek a családjaink – tudtuk meg Jenei Edit egyesületi titkártól. A farsangi sokadalom a zene és tánc mellett lakomával és kézműves-foglalkozással tette még emlékezetesebbé a téltemető ünnepséget.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában