Helyi közélet

2017.12.24. 08:23

Szívesen segítettek egymásnak a nánásiak

Hajdúnánás - 150 rászoruló család, kétmillió forint összértékű adomány.

Hajdúnánás - 150 rászoruló család, kétmillió forint összértékű adomány.

Tartós élelmiszer, játék, édesség, könyv: sokféle ajándékot gyűjtött Nánás Angyala a rászoruló hajdúnánási és tedeji családoknak. A szervezők fontos küldetésnek tartják, hogy a nélkülözőkre is gondoljanak, akiknek a karácsony nem a felhőtlen örömöt jelenti. A jó cél érdekében az összefogás határtalan. Ezt bizonyítja a Nánás Angyala adománygyűjtő akció is, melyet második alkalommal szervezett meg az önkormányzat és a családsegítő szolgálat. Az adományok gyűjtése november végén kezdődött, a játékokat, édességeket, tartós élelmiszereket, könyveket pedig december 20-án adták át a Bocskai Filmszínházban a rászoruló családoknak.

Az adománygyűjtés, az egymásról való gondoskodni akarás nem idegen a hajdúnánási embereknek, közösségünkben már hagyománya van az adakozásnak, és mindig akadnak olyan emberek és szervezetek, akik magukra vállalják a szervezéssel járó feladatokat”

– mondta el Szólláth Tibor polgármester.

Az összefogás révén van, aki szaloncukrot, ajándékdobozt adott, mások játékokat, könyveket. Az akció igazán sikeres volt, hiszen végül 2 millió forint értékű adomány gyűlt össze 150 családnak. Ezeket a szolgálat munkatársai osztották szét a rászorulók között. Az ajándékozás mellett délután a Városi Húsbolt halászlét osztott a rászorulóknak.

HBN–Harsányi Zsolt


[related-post post_id="3717551"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában