Helyi közélet

2017.12.02. 10:31

Szén-monoxid-mérgezés és rosszullét pénteken

Hajdú-Bihar - A tűzoltóknak és a mentőknek is sok dolga akadt megyeszerte pénteken.

Hajdú-Bihar - A tűzoltóknak és a mentőknek is sok dolga akadt megyeszerte pénteken.

Péntek hajnalban Nagyhegyesen, a Levendula utcában egy ház bejárata melletti előtető-szerkezet égett. A lángok a homlokzat külső falára is átterjedtek. A balmazújvárosi önkormányzati és hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók megbontották a cserepeket és egy vízsugárral eloltották az addigra már csak parázsló részeket. Senki sem sérült meg, a tűz keletkezési okát vizsgálják.

Kora reggel Hajdúböszörményben, a Thököly utca egyik családi házához kellett kivonulniuk a helyi hivatásos tűzoltóknak, mert az ott lakók egyike rosszul lett. Szén-monoxid-mérgezés gyanújával került kórházba két ember. A kazán beindítása után, a gázművek szakembereivel közösen végzett mérések kimutatták a szén-monoxid jelenlétét az ingatlanban, melynek két lakóját szén-monoxid mérgezéssel szállították korházba.

Délután egy idős nő nem tudott ajtót nyitni a mentőszolgálatnak, ezért a helyi hivatásos tűzoltókat riasztották Debrecenben, az Ókút utcái második emeleti lakásához. Az erkélyén a redőny megbontásával sikerült a tűzoltóknak bejutniuk, és a földön fekvő sérültet a mentőszolgálatnak átadniuk.

Oldalára borul egy személygépkocsi péntek este Egyek közelében a 3322-es számú út, hatodik kilométerszelvényénél. Az egyeki tűzoltók átvizsgálták a járművel, üzemanyagfolyást nem tapasztaltak, az autó feszültségmentesítését elvégezték. Az autóban egy ember utazott, őt a mentőszolgálat kórházba szállította – kaptuk a tájékoztatást a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában