Helyi közélet

2017.12.02. 09:04

Nem kettőslátás: ikrek!

Hajdúböszörmény - Vannak, akik már az első ikertalálkozó óta részesei az eseménynek.

Hajdúböszörmény - Vannak, akik már az első ikertalálkozó óta részesei az eseménynek.

Kilencedik alkalommal rendeztek ikertalálkozót Hajdúböszörményben, a Sillye Gábor Művelődési Központban, pénteken. A rendezvényen összesen 85 olyan böszörményi család vett részt, amelyikben kiskorú ikrek, illetve hármas ikrek vannak.

Kiss Attila, a város polgármestere elmondta, igazán különleges alkalom, hogy ennyi gyereket láthatnak vendégül. Hozzátette, idén kicsit hamarabb kellett megtartani a találkozót, így a közös karácsonyfadíszítés elmaradt, helyette azonban meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún. Dr. Tiba István országgyűlési képviselő kiemelte, a város különlegessége, hogy ennyi iker van, bár idén eddig csak két pár született. A rendezvény ideje alatt a gyerekeket bűvész szórakoztatta, illetve rajzoltak, festettek, valamint ajándékokat kaptak.

Teljesen egyformák

Kiss Panka és Kiss Lili eddig az összes ilyen eseményen részt vettek, pedig még csak 8 és fél évesek. Édesanyjuk, Kissné Pásztor Anikó elmondta, a találkozót legelőször éppen abban az évben szervezték meg, amikor a lányok születtek, így egész pici koruk óta részesei a programnak, és nem is szeretnének szakítani ezzel a hagyománnyal. – A lányokat néha összekeverik az ismerősök, de a rokonok is, sőt velünk is előfordult már… Külsőre, ugye, teljesen egyformák, viszont a személyiségük különbözik. Utóbbi vonás – most, hogy már nagyobbak – egyre jobban érzékelhető, régebben nem volt ennyire szembetűnő. Nagyon összetartóak, igénylik egymás társaságát, és azonnal megérzik a másik hiányát. Egymás érzéseit is kitalálják – fogalmazta meg édesanyjuk.

Panka megerősítette, tényleg nagyon szeretnek együtt lenni, viszont Lilivel ellentétben ő nem kedveli, ha egyforma ruhában vannak. Kissné Pásztor Anikó hozzátette, ruha kérdésében mindig változik a véleményük, van, hogy teljesen különbözően öltöznek fel, de néha még a zoknijuknak is egyezőnek kell lennie. Az ikertalálkozóra egyformán öltöztek, így tartották alkalomhoz illőnek.

HBN-BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában