Helyi közélet

2017.12.23. 09:52

Mélygarázshoz riasztották a tűzoltókat Debrecenben

Hajdú-Bihar - Halálos baleset, súlyos sérülés, tűz, és rossz levegő miatt is riasztani kellett a hivatásosokat pénteken.

Hajdú-Bihar - Halálos baleset, súlyos sérülés, tűz, és rossz levegő miatt is riasztani kellett a hivatásosokat pénteken.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 4 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 halálos kimenetelű közlekedési balesetben egy személy vesztette életét, míg 3 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 7 személyt fogott el, akik közül 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 2 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 12 személyt állítottak elő, köztük 2 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 9 esetben történt.

Péntek délután egy debreceni áruház mélygarázsához riasztották a tűzoltókat a rossz levegő minőség miatt. A debreceni hivatásos tűzoltó méréseket végeztek. Megállapították, hogy a mélygarázs levegőjében található kipufogó gáz koncentrátum az egészségügyi határértéket ugyan nem éri el, de a kipufogógáz szaga erőteljesen érződik és a tűzoltók úgy ítélték meg, hogy a garázs átszellőztetésére szükség van, ezért a parkolót a rendőrség segítségével kiürítették.

Két személygépkocsi és egy kisbusz karambolozott tegnap kora este Kaba közelében a 4-es számú főúton. A kabai önkéntes, a hajdúszoboszlói és a püspökladányi hivatásos tűzoltók mellett a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is a helyszínre riasztották, akik a műszaki mentést irányították. A balesetben összesen tizenhárom ember volt érintett.

A tűzoltók öt embert szabadítottak ki feszítővágó berendezéssel a két jármű roncsai közül, egyik gépjármű utasának életét azonban már nem lehetett megmenteni.

Péntek este Püspökladányban, az Esze Tamás utcában egy nyolcvan négyzetméteres családi ház konyhájában a páraelszívó meggyulladt. A tűz átterjedt a konyha álmennyezetére is. A püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik az épület áramtalanítása után egy gázpalackot is kihoztak a konyhából. A tüzet egy vízsugárral eloltották, a palackról pedig megállapították, hogy nem sérült. A családi házban egy ember tartózkodott, akit alvás közben érte a tűzeset, ezért őt a mentőszolgálat kivizsgálásra kórházba szállította.

Tegnapi napon 206 feladatot láttak el a mentősök. Említendő: 17:49-kor, a 4-es úton a Kabai leágazásnál, két szgk. és egy kisbusz ütközött. Egy életveszélyes állapotú, két súlyos és négy könnyű sérültet szállítottunk kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában