Helyi közélet

2017.12.10. 16:12

Közzétették a város kedvenc „sütnivalóját”

Debrecen - Kifinomult ízlésűek a Nyitott Városháza látogatói, és szívesen adakoznak.

Debrecen - Kifinomult ízlésűek a Nyitott Városháza látogatói, és szívesen adakoznak.

A diós-aszaltszilvás és a mákos-narancsos ízű tekercseket választották Debrecen bejglijének. A Régi Városháza belső udvarán az első adventi gyertya meggyújtása óta nagy bejglikóstolást tartottak, annak apropóján, hogy 200 évvel ezelőtt, 1817-ben telepedett meg Debrecenben a svájci születésű Caderas Wioland, aki meghonosította a városban a cukrászatot.

A helyi cukrászdák által felajánlott süteményeket az elmúlt héten négyezren ízlelték meg, így született meg a cívisvárosiak kedvenc ízvilága – mondta a szombati eredményhirdetésen Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező ügyvezetője.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából alkalmi csomagolásba bújtatott nyertes süteményeket a december 23-ig nyitva tartó udvaron megvásárolhatják, s a receptjét is szívből adják az érdeklődőknek. Ráadásul támogathatják az autista fiatalokkal foglalkozó Angyalliget Alapítványt. A múlt héten bejglizők 200 ezer forinttal járultak hozzá a szervezet működéséhez.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában