Helyi közélet

2017.12.21. 09:27

Fényrénszarvasok repítik tovább Tiszagyulaháza hírét

Tiszagyulaháza - Még a távolabbi helyekről is eljönnek megnézni a 750 lakosú kis falu karácsonyi díszkivilágítását.

Tiszagyulaháza - Még a távolabbi helyekről is eljönnek megnézni a 750 lakosú kis falu karácsonyi díszkivilágítását.

Természetesen mi is sötétedés után mentünk rénszarvasnézőbe a megye északnyugati szegletében lévő helységbe. Este, amikor teljes pompájában látható a nem mindennapi karácsonyi dísz a főtéren, a Gólya téren.

Méretet vettek, meghajtogatták

– Elől van Rudolf, a piros orrú, mögötte még nyolc rénszarvas, akik egy szánkát húznak, a szánon pedig a Mikulás, aki elé be lehet ülni a párnára. Meg is teszik sokan, megállnak a falunkon átmenők, körbejárják az életnagyságú fényrénszarvasok húzta szánt, utána következik a fényképeszkedés – beszél Tiszagyulaháza karácsonyi díszeinek legkülönlegesebbjéről Mikó Zoltán polgármester, aki természetesen felhívja a figyelmünket az ugyancsak karácsonyi fényárban lévő színpadon álldogáló tizedik rénszarvasra is.

– Bükkábrányban láttam hasonlót, és gondoltam, nálunk is jól mutatna a fényrénszarvasok húzta szánkó. Becsöngettem az ottani polgármesterhez, elmondtam neki, hogy ha ott lesz az ideje, Tiszagyulaházán is szeretnénk egy hasonló karácsonyi látványosságot. Segítőkész volt, elárulta a rénszarvasos szán készítésének „titkát” – folytatta Mikó Zoltán. – Méretet vettünk a szarvasokról, novemberben beszereztük a hozzá való vasakat, fényfüzéreket, LED izzókat, majd „Helyi sajátosságok” tárgykörben támogatással a falunk ügyes kezű közmunkásai vasból meghajtogatták a rénszarvasokat. A fények felfogatásába még és is besegítettem. 400 méter fénykábelt és 2 ezer darab izzót építettünk be. December 5-én este gyulladtak ki a fények és az ünnepek elmúltáig minden este így pompázik a mi kis főterünk.

Megérte-e? Már hogyne! Ez is hírét viszi Tiszagyulaházának."

– A rénszarvasos szán és a kivilágított színpad jövőre is meglesz, viszont terveink szerint már nemcsak a központ, hanem a falu valamennyi villanyoszlopára szerelünk különböző alakú, LED fénnyel kivilágított ünnepi díszt.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában