Helyi közélet

2017.12.30. 19:18

Évekre hathatnak a kezelések

Debrecen - A hagyományos kínai orvoslás az egész testet gyógyítja.

Debrecen - A hagyományos kínai orvoslás az egész testet gyógyítja.

Dr. Wang Yu Cai nyolc éve praktizál Debrecenben. A szülővárosában, az észak-kelet-kínai Csangcsun városban orvosi diplomát szerzett Wang doktor sikeresen ötvözi az öt-nyolcezer éves hagyományos kínai orvoslást a körülbelül kétszáz éves modern, európai gyógykezeléssel.

– Mindkettőt tanultam otthon az orvosi egyetemen, mindkettőből van diplomám, mindkettő tökéletes a maga nemében, mindkettőnek van létjogosultsága és mindkettőt alkalmazom. Tudom, hogy a testi-lelki állapotunk javítása érdekében együtt kell alkalmazni az ősi kínai gyógymódot és az európai orvoslást – beszél módszeréről Wang doktor, aki a munkája miatt 1991-ben érkezett Budapestre.

Előbb a fővárosban, majd vidéken alkalmazta sajátos gyógyítási eljárását. Úgy tűnik, Debrecenben otthonra is talált. Mint mondja, Debrecen a tudomány városa, jó itt élni. De térjünk vissza Wang doktor gyógyító munkájához.

Tűszúrásokkal gyógyít

– Ha bejön a rendelőmbe a beteg, tekintetemmel végigmérem, a szeme, a bőre már sok mindent elárul az állapotáról. Utána meghallgatom panaszáról, közben a pulzusát elemzem. Ez az esetleges belső energiahiányt mutatja meg. Ha szükséges, további kivizsgálásokra utalom, kórházba, rendelőintézetbe. Miután megvan a diagnózis, és nem műteni kell az illetőt, kezdhetjük a gyógyítást, mégpedig akupunktúrával."

A testmeridiánokon elhelyezkedő speciális pontokat tűszúrásokkal stimulálom, és ha szükséges, köpölyözést is végzek, valamint gyógyhatású készítményeket javaslok a gyógyulni vágyónak.

Tapasztalom, télen sokkal több a beteg, főleg az ízületi problémákkal küzdő, a hideg miatt. Sajnos, vannak olyan betegségek, amelyeket nem tudunk meggyógyítani, viszont akkor is alkalmazunk gyógyító eljárásokat. Ebben az esetben is mindig jobb közérzettel távoznak rendelőmből az emberek.

Jó hatás egy kezelés után

Wang doktor rendelőjében legutóbb tett látogatásunk alkalmából egy különösen érdekes esettel találkoztunk. Magyar Gyuláné arról beszélt, hogy neki már az első akupunktúrás kezelés után sokat javult az állapota.

– Émelygés, étvágytalanság, rossz alvás miatt korábban már voltam orvosnál. Kivizsgálások, köztük gyomortükrözés, majd gyógyszerek következtek, ám a panaszaim nem múltak el – mondja az asszony. – A belvárosban jártamban-keltemben figyeltem fel Wang doktor rendelőjére, és felötlött bennem, hogy a természetközelibb gyógymód hátha segítene rajtam. Az akupunktúrára gondoltam, biztos ezzel a módszerrel kezel majd a kínai orvos.

Több ezer éves távol-keleti gyógymód, rajtam is biztosan segít. Ha nem lenne muszáj szedni a gyógyszert, elhagynám, biztosan van más módszer is, ami jobb közérzetet eredményez majd nekem. A tűszúrásoktól nem féltem, a gyógyulás reménye vezetett. Bejöttem hát, elmondtam a panaszaimat, az orvos figyelmesen végighallgatott, majd megkaptam az első akupunktúrás kezelést. A következő éjjel pedig jól aludtam! El tudja képzelni, hogy ez mekkora boldogsággal töltött el. Azóta már voltam további kezeléseken, és az állapotom folyamatosan javul. Szűnik az émelygésem, ami a rossz közérzetet adta. Tudok vacsorázni, és éjszaka aludni. Energikusabb vagyok, jobban bírok figyelni a tevékenységemre.

– Az akupunktúrával gyorsabban segíthetek a testi problémákon. Itt a betegség kiváltó okát gyógyítjuk, és ha az ok megszűnik, a kezeléseknek sok évre is lehetnek kedvező hatásaik. A hagyományos kínai orvoslás az egész testet gyógyítja – teszi hozzá Wang doktor.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában