Helyi közélet

2017.12.02. 10:59

Élsportolók támogatásával vetélkedtek

Debrecen - Felejthetetlen élményt kaptak a sportnappal a segítséggel élők.

Debrecen - Felejthetetlen élményt kaptak a sportnappal a segítséggel élők.

Megyénkben csaknem százhúsz, segítséggel élő ember vett részt a „Segítséggel Élők Nemzetközi Világnapja Debrecen” című rendezvényen, pénteken. Tíz csapatot alkottak, melyek harmincöt élsportoló támogatásával különböző játékokban mérhették össze erejüket. Az ügyességi versenyszámokat úgy állították össze, hogy mindenki részt vehessen benne, akár egyedül, akár segítséggel.

Immár tizenhetedik alkalommal tartott sportnapot Debrecen szociális szolgálata, valamint a Magyar Speciális Olimpia Szövetség Mozgás Öröm Sport Egyesület a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban pénteken. A rendezvény nagyon népszerű mind a segítséggel élők, mind a város élsportolói között – mondta el a „Segítséggel Élők Nemzetközi Világnapja Debrecen” elnevezésű rendezvény kapcsán Szabóné Orosz Éva, a Debreceni Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálat (DMJV VSZSZ) intézményvezetője.

Fotó: Derencsényi István

– Ha nem volna ez az esemény, valószínűleg elég nagy űrt hagyna, hiszen az ellátottak és a sportolók is készülnek erre a napra. A segítséggel élők között vannak mozgás- és hallássérültek, vannak értelmi fogyatékosok, illetve halmozottan sérültek is, de mindenki ugyanolyan lelkesedéssel vesz részt a programon – részletezte az intézményvezető.

Dr. Papp Csaba önkormányzati képviselő elmondta, nagy öröm, hogy minden évben megrendezik ezt a programot, hiszen mindegyik világnapnak célja felhívni az emberek figyelmét a szóban forgó problémára. Hozzátette, a segítséggel élőknek is fontos az, hogy megmutathassák tehetségüket a szüleiknek, rokonaiknak, barátaiknak.

HBN-BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában