Helyi közélet

2017.12.07. 09:39

Együtt vagyunk – de értjük is egymást?

Debrecen - Pál Feri december 14-én a párkapcsolati kommunikációról, konfliktuskezelésről a Nyitott Akadémián.

Debrecen - Pál Feri december 14-én a párkapcsolati kommunikációról, konfliktuskezelésről a Nyitott Akadémián.

Sokunk kedvence ezúttal a férfi-nő kapcsolatok területére kalandozik. Az új előadásban Pál Feri – részben a világhírű pszichológus, John Gottman kutatási eredményei, részben saját lelki gondozói, pszichodrámacsoport-vezetői tapasztalatai alapján – a párkapcsolati kommunikáció és konfliktuskezelés jellegzetes hibáiba és igazoltan sikeres megoldási lehetőségeibe vezeti be a hallgatóit.

Pál Feri lelkes híve Gottmannak, aki ma már mindössze 15 perces megfigyelést követően 91 százalékos pontossággal meg tudja mondani, hogy egy pár kapcsolata tartós és elégedett lesz-e, vagy pedig elválnak egymástól. Gottman legfontosabb tudományos eredménye azonban nem az, hogy nagy biztonsággal meg tudja jósolni a válást, hanem hogy hét alapelven nyugvó módszere segítségével a párok jelentős része esetében meg is tudja előzni azt. Kutatásainak köszönhetően ugyanis ma már nemcsak azzal vagyunk tisztában, hogy mitől megy tönkre egy párkapcsolat, de azzal is, hogy mitől működik jól, és hogyan tehető jobbá, erősebbé. Pál Feri elsősorban erre az ismeretanyagra alapozza debreceni előadását. A korábbi tapasztalatok alapján ez a referátum is jól használható, praktikus információkban gazdagnak és fergetegesen szórakoztatónak ígérkezik. Kapcsolatban élőknek és párkeresőknek egyaránt ajánljuk!

A Nyitott Akadémia helyszíni standján – számos más pszichológiai és spirituális témájú könyv mellett – kedvezményes áron lehet megvásárolni Pál Feri műveit, melyeket a szerző szívesen dedikál is. (John Gottman könyvét is, mely tavaly az ő ajánlásával jelent meg magyarul.)

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában