Helyi közélet

2017.12.09. 10:16

Borbély Szilárd emléke Nyíracsádon

Nyíracsád - Kövér József legújabb regényét a település könyvtárában mutatta be a napokban.

Nyíracsád - Kövér József legújabb regényét a település könyvtárában mutatta be a napokban.

A községi könyvtár adott otthont annak a könyvbemutatónak, melyet nemrégiben rendeztek Kövér József fogorvos, szobrász, író második regényének megjelenése alkalmából, Nyíracsádon.

Az Egyedül című könyv két férfi barátságáról, és az őket összekötő sorsról szól. Az írót – elmondása szerint – a három évvel ezelőtt tragikus körülmények között elhunyt Borbély Szilárd költő, író, irodalomtörténész emléke, személye s az őket összekötő barátság inspirálta a történet megírására.

A napokban megtartott bemutatón az író arról beszélt, hogy mennyire nehéz dolog írni a halálról, így neki sem volt egyszerű, majd így folytatta: – A könyv a bizalom, a szeretet életünkben betöltött fontos szerepéről is szól, s arról, hogy ezek hiánya milyen mélyre vezetheti az embert – fogalmazott az alkotó. A könyv mondanivalójáról többek között úgy vélekedett: azt szerette volna megmutatni, mennyire képes megmaradni az ember, amikor ráébred, hogy kiszáradt, kiégett és végleg egyedül maradt.

HBN–KZE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában