Helyi közélet

2017.12.07. 07:48

Az olcsóbb és illatos fenyő kelendő idén is

Debrecen - Ne meleg helyen tároljuk a fát, hogy kibírja karácsonyig! – ajánlják a szakemberek.

Debrecen - Ne meleg helyen tároljuk a fát, hogy kibírja karácsonyig! – ajánlják a szakemberek.

Közeleg a szent­este, amikor az ünnep és az ajándékozás kellő hangulata érdekében a legtöbben feldíszítik a fenyőjüket. A fák már beszerezhetők a közterületi kereskedőktől is, akik többnyire a korábbi árakon kínálják a dísznövényeket.

A Napló által megkérdezett árusok az ezüst- és a Nordmann-fenyők méterét most is öt- és hétezer forint között adják, míg a lucfenyőket a tavalyinál drágábban. Ezek azonban így is felébe, harmadába kerülnek, mint a nemesebb társaik. A hosszt a felső koronáig mérik, s a fákat Somogy és Zala megyékből hozzák. A 15 éve ugyanott dolgozó árusok szerint lucot két fő ok miatt vesznek többen: olcsóbbak, és intenzív az illatuk. Ez nem annyira jellemzi a többi fajtát, de a Nord­mann levelei például nem szúrnak.

Sokan ilyenkor még csak nézelődnek, és az utolsó pillanatokban veszik meg a fájukat. Ennek az is oka, hogy olyankor sok helyen már kedvezményeket adnak az árusok.

A közterület-felügyelet tájékoztatása szerint a cívisvárosban a mostani szezonban megközelítőleg 20 helyen árusítható fenyőfa. Ennek érdekében a hivatalhoz kell szerződési ajánlatot benyújtani. Ez szerdán délelőttig megtörtént egyebek mellett a Dózsa, a Kishegyesi út, valamint a Tócóskert tér és az Ötvenhatosok tere esetében. Mellettük szintén árusítható fenyő – engedély birtokában – többek között a Füredi úton, a Jerikó és a Sumen utca kijelölt ingatlanain.

HBN–VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában