Helyi közélet

2017.12.25. 17:07

A barátnőt hibáztatta lánya viselkedéséért az újfalui anya

Berettyóújfalu - Többször megpofozta azért, mert a lány nem ment haza. És ez még csak a történet legeleje.

Berettyóújfalu - Többször megpofozta azért, mert a lány nem ment haza. És ez még csak a történet legeleje.

A vádlott 14 éves lánya 2014-ben ismerkedett meg Berettyóújfaluban az egyik lakásotthonban élő barátnőjével. A lányt a barátnője többször is rávette arra, hogy együtt igazolatlanul hiányozzanak a tanítási órákról, amit a vádlott nem nézett jó szemmel, a sértettet emiatt 2016-ban többször is bántalmazta.

2017. április 23-án a sértett nevelői engedéllyel utazott Körösszakálba a barátjához, ekkor vele tartott a vádlott lánya is, aki azonban erről nem szólt az anyjának. A sértett és a barátnője megállapodtak abban, hogy az utolsó busszal utaznak haza, a sértett este fel is szállt a buszra, azonban a vádlott lánya nem volt hajlandó visszamenni Berettyóújfaluba.

A sértett 20 óra körül érkezett meg Berettyóújfaluba, és a városközpontban lévő megállóhelyen meglátta a vádlottat, aki felszólította, hogy azonnal szálljon le. Miután a sértett leszállt, a feldühödött vádlott azonnal szidalmazni kezdte, majd őt többször megpofozta amiatt, hogy a lánya nem jött haza.

Ezt követően a vádlott a hajánál és a karjánál fogva gyalogosan húzta magával a sértettet a közelben található rendőrség épületéig annak ellenére, hogy a sértett már közölte, hogy a barátnője Körösszakálban pontosan hol van. A vádlott a rendőrségen történt megbeszélést követően sem engedte el a sértettet, odahívta a gépkocsival lévő fiait, majd a sértettet annak akarata ellenére beültette a járműbe és mind a négyen elmentek Körösszakálba.

A sértett által megadott címen megtalálták a vádlott lányát, beültették az autóba, majd visszautaztak Berettyóújfaluba, ahol a vádlott csak a lakásotthon közelében engedte kiszállni a sértettet a gépkocsiból.

A bántalmazás következtében a sértett bal oldali dobhártyarepedést szenvedett, mely sérülés 8 napon belül gyógyult. A sértett és törvényes képviselője a vádlottal szemben joghatályos magánindítványt terjesztett elő a könnyű testi sértés vétsége vonatkozásában.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon - olvasható az ügyészség honlapján. Az ügyészség a vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.


[related-post post_id="3710022]

[related-post post_id="3701253]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában