Helyi közélet

2017.11.27. 15:16

Tanítás helyett víz folyt a falak között

Debrecen - Csőtörés miatt jelentős károk keletkeztek a reformátusok nemrég felújított iskolájában.

Debrecen - Csőtörés miatt jelentős károk keletkeztek a reformátusok nemrég felújított iskolájában.

Információink szerint hazaküldtek több alsó tagozatos diákot a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolája Péterfia utcai (az egykori tanítóképző főiskola) épületéből hétfőn reggel, miután kiderült, hogy csőtörés következtében néhány tanterem átmenetileg használhatatlanná vált.

A Tiszántúli Református Egyházkerület közleménye szerint egy első emeleti, ritkán használt fizikaszertárban eltörött a mosdó alatti sarokszelep. Ennek következtében a víznyomó vezetékből tisztázatlan ideig szivárgott a meleg víz a szertárba, a mellette és az alatta lévő tantermekbe, valamint a folyosóra.

Úgy tudjuk, a legnagyobb károk egy informatikateremben keletkeztek. Arra való hivatkozással, hogy várják a biztosító kárfelmérőit, stábunkat nem engedték a helyszínre. A közleményből az is kiderült, hogy a helyreállítási munkákat hamarosan megkezdik. A tanítás – a szükséges átszervezések elvégzése után – kedden folytatódik.

Bár a szóban forgó épület korszerűsítése már bő 3 éve elkészült, annak átadóünnepségét – a többi felújított református oktatási intézménnyel együtt – szombaton tartották.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában