Helyi közélet

2017.11.09. 14:25

Simább lehet a Kemény Zsigmond utca

Debrecen - Több ütemben tervezik felújítani a debreceni Kemény Zsigmond utca út- és járdaburkolatát.

Debrecen - Több ütemben tervezik felújítani a debreceni Kemény Zsigmond utca út- és járdaburkolatát.

Sokszor javították, foltozták az elmúlt évtizedekben, ebből adódóan rendkívül egyenetlen az útburkolat Debrecenben, a Kassai út vége felé található Kemény Zsigmond utcában. Az utca két részből áll. A rövidebb, néhány száz méteres szakasz a Kassai utat köti össze a 100-as vasúti fővonal mellett húzódó Tölgyfa utcával. A másik, ebből nyíló hosszabb rész a Kassai úttal párhuzamos, a volt GÖCS (bér)társasházak között húzódik. Utóbbi burkolata talán még rosszabb, mint a rövid részé.

Gyalog sem könnyű

A Kemény Zsigmond utcai járdák állapota is sok kívánnivalót hagy maga után. Többnyire nagyobb betonkockalapokból állnak, melyek közül sok összetört, elmozdult a helyéről. A Kassai út felől, a páros oldalban még ilyen sincs, így ott nagyobb esők idején csak a régi társasházak falának tövében, keskeny szilárd burkolaton lehet gyalogolni. A kitaposott ösvényt olyankor elönti a víz.

Az is kiderült számunkra, hogy két „Kemény Zsigmond utca 7. szám” létezik. Az egyik a Tölgyfa utcába vezető szakaszon (egy új társasház), míg a másik a Kemény Zsigmond utcai óvoda. Így, ha a környéken nem ismerős postás jár, előfordul, hogy rossz helyre érkezik meg a levél.

Nagyobb útjavítás

Fentiekkel kapcsolatos kérdéseinkkel megkerestük Becsky Istvánt, a körzet önkormányzati képviselőjét. Elöljáróban azt közölte, hogy a debreceni polgármesteri hivatal – az elhasználódott aszfaltréteg felmarásával és új aszfaltszőnyeg beépítésével – idén több tízmillió forint értékben végeztetett, végeztet útburkolat-felújítási munkálatokat. Ezek főleg a jelentős forgalmat lebonyolító útszakaszokon és a tömegközlekedési útvonalakon történnek.

S vannak a városnak olyan utcái is, amelyeknek kisebb a forgalmuk, de rászorulnak a javításra. Ilyen a Kemény Zsigmond utca, melyet rendszeresen javíttatnak lokális kátyúzással. Természetesen, amennyiben az elkövetkező években a város anyagi lehetőségei megengedik, nagyobb felületű javításokat is végezhetnek az adott útszakaszon – ismertette Becsky István.

A járdák helyrehozása

Arról is beszámolt az önkormányzati képviselő, hogy a Kemény Zsigmond utca társasházai közötti járdák többsége akár 30-50 éves is lehet. A járdajavításra rendelkezésre álló források azonban csak részben elegendőek arra, hogy valamennyi járdahibát egyszerre kijavíttassa az önkormányzat. Ezért az elkövetkező években szakaszos renoválások várhatók az elhasználódott járdalapos részeken, elsőként a Kemény Zsigmond utcai óvoda előtt, melyet a Dehusz Nonprofit Kft. dolgozói fognak – előreláthatóan még az ősz folyamán – elvégezni.

Azzal kapcsolatban, hogy két 7. szám található a Kemény Zsigmond utcában, azt közölte Becsky István, hogy az óvoda valószínűleg új házszámot fog kapni.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában