Helyi közélet

2017.11.21. 16:44

Sikeresen telt a belvárosi egyirányúsítás első napja

Debrecen - Befejeződött az egyirányúsítás az első debreceni belvárosi szakaszon.

Debrecen - Befejeződött az egyirányúsítás az első debreceni belvárosi szakaszon.

Az eső és a hideg ellenére is elkészült a debreceni belvárosi egyirányúsítás első üteme kedden. A Miklós utca elejére délután kitették a kék-fehér „egyirányú utca” táblát. Napközben ez előtt felfestették az ennek megfelelő, még hiányzó új burkolati jeleket, felszerelték az új jelzőtáblákat, és áthangolták a jelzőlámpákat.

Az átalakítás véglegesítése előtt délben még azt tapasztaltuk a Miklós utcában, hogy a szokottnál jóval kevesebb autós mert arra menni. Bár akkor még lehetett volna, mindössze egyetlen kocsi, egy tanuló haladt csak a Piac utca felé. Az Antall József utcai kereszteződésnél rendőrök irányították a forgalmat és zárták le a Miklós utca hátsó részét.

[related-post post_id="3686258"]

Figyelni a biciklisekre

Az új forgalmi rendet az elsők között kipróbálva feltűnt, hogy sárga vonalakkal kerékpárutat is felfestettek a Miklós utcán, mely az Antall József utcánál szokatlan módon nem az út szélén folytatódik, hanem az egyik egyenesen haladó és a jobbra kanyarodó sáv között húzódik. Vagyis egy hirtelen sávváltás előtt nagyon kell figyelni az esetleg hátulról érkező biciklisekre.

Az új forgalmi rendben megváltozott a Piac utca és a Miklós utca „viszonya”. A kereszteződésben ezentúl a Piac utca felől érkezőknek kell megállni és elsőbbséget adni. Erre STOP-táblával hívják fel a figyelmet.

Piac utca – Sumen utca

A terv szerint a 2. napon, (szerdán) a Szent Anna utcának a Sumen utca és Piac utca közötti szakaszát egyirányúsítják véglegesen, méghozzá a Piac utca felé. Emiatt 8 és 16 óra között lezárják a szóban forgó területet.

Szintén lezárják a Vármegyeháza utca és a Varga utca Szent Anna utcai csomópontjait. A Vármegyeháza utca megközelítése érdekében erre az egy napra a Holló János utca – Vármegyeháza utca csomópontjában és a Varga utca – Tímár utca csatlakozásánál letakarják a „behajtani tilos” táblát, illetve zsákutca és „megállni tilos” KRESZ-táblákat helyeznek ki. Megtiltják a Sumen utcáról a Szent Anna utca felé balra kanyarodást és a Klaipeda utca irányából a Szent Anna utca felé történő jobbra kanyarodást.

[related-post post_id="3686539"]

A szülőkre is gondoltak

A polgármesteri hivatal közleményben hangsúlyozza, hogy az érintett szakaszon működő iskolákba még a lezárás előtt elvihetik gyermekeiket a szülők a szokott útvonalon. Ideiglenesen a Klaipeda utcán, az E-On székháza közelében levő buszmegálló után „parkolóhely” táblát tesznek ki annak érdekében, hogy a Svetits iskolába érkező szülők meg tudjanak állni.

A lezárt területeken belülre csak az ott lakók, a megkülönböztető jelzéssel ellátott autók, illetve a hulladékgyűjtő járművek mehetnek. A közlekedést és a tájékozódást a Debreceni Közterületfelügyelet munkatársai és polgárőrök segítik.

HBN-OCs


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában