Helyi közélet

2017.11.25. 15:03

Nagy sportberuházás jöhet Debrecenben

Debrecen - Kézilabdacsarnok épülhet Pallagon, felújítják a Gyulai István-stadion burkolatait.

Debrecen - Kézilabdacsarnok épülhet Pallagon, felújítják a Gyulai István-stadion burkolatait.

Állami pénzből kézilabda-munkacsarnok létesülhet a közeljövőben Pallagon, a Zsálya köz és a Fekete István utca közötti területen.

A megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése úgy döntött, hogy az ehhez szükséges 1,2 hektárnyi telket ingyen átadja a magyar államnak. A jelenleg a Debreceni Egyetem által használt, szóban forgó ingatlant szakértők csaknem 140 millió forintra értékelték. A korábban tervezettnél több pénz lesz a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadion burkolatainak és futó folyosójának felújítására. Júniusban még az volt az elképzelés, hogy a Nagyerdőn, az Oláh Gábor utcában található, önkormányzati tulajdonú létesítményben tervezett renoválásokra a Magyar Atlétikai Szövetség 150 millió forintot ad. A helyhatóság ehhez 40 és fél millió forinttal, az áfa összegével járult volna hozzá. Azóta kiderült: a támogatást 170 millió forintra emelték. Mivel a helyhatóság továbbra is garantálja a felújítás megvalósításához szükséges 27 százalék áfa forrását (46 millió forintot), így a beruházás teljes összege bruttó 216 millió forintra emelkedik.

A közgyűlés végén Madarasi István (MSZP) azt kérdezte a város illetékesétől: maradt-e pénz az idei keretből arra, hogy a szabadságtelepi Csuka utcában gréderezéssel elsimítsák a földutat. Pacza Gergely főosztályvezető azt válaszolta: idén több mint 35 millió forintot költöttek ilyen célra, és még további 5 milliót fordítanak erre. A hamarosan sorra kerülő utcákat most írják össze. Dr. Szegedi István (Együtt) arra volt kíváncsi, tervezik-e a Móricz út burkolatfelújítását, és miért nem lépnek fel a tilosban parkolók ellen. Barcsa Lajos alpolgármester azt válaszolta: felmérik, mennyibe kerülne a Móricz Zsigmond út rendbehozása. Az ott szabálytalankodó autósokkal szemben egyelőre nem tudnak intézkedni, mert nincs vonatkozó jogszabály, de egy ilyen meg­írásán dolgoznak.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában