Helyi közélet

2017.11.03. 07:15

Lejárt hús a szállodában: a tulajdonos szinte mindent vitat

Hajdúszoboszló - Ellenőrzést tartottak az egyik népszerű hajdúszoboszlói szálloda éttermében a hét elején a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberei. A hatóság <a href="/szazotven-kilo-lejart-etelt-talaltak-egy-szoboszloi-szallodaban/3667338" target="_blank">közleménye szerint</a> az egységben számos adminisztratív, higiéniai és élelmiszerbiztonsági hibát tártak fel az ellenőrök.

Hajdúszoboszló - Ellenőrzést tartottak az egyik népszerű hajdúszoboszlói szálloda éttermében a hét elején a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberei. A hatóság közleménye szerint az egységben számos adminisztratív, higiéniai és élelmiszerbiztonsági hibát tártak fel az ellenőrök.

Találtak például összesen 151 kilogramm lejárt minőségmegőrzési idejű, valamint nem nyomon követhető élelmiszert, melyek között ismeretlen eredetű vadhús és vadcsont is volt. A hatóság a problémás termékeket a forgalomból kivonta, és felhasználásukat megtiltotta.

A NÉBIH azt is nyilvánosságra hozta, hogy az ellenőrzés időpontjában a hűtőtérben a polcok rácsozata rozsdás, a hűtőajtók és a körülöttük lévő fal, valamint az ajtótokok piszkosak, szennyezettek, az élvédők több helyen sérültek voltak. A konyha területén fedetlen hulladéktárolókban gyűjtötték a hulladékot.

Fotó: NÉBIH

Az önellenőrzési rendszer ellenőrzési lapjait előre kitöltötték, így az önellenőrzés értelmét vesztette. A hatóság a hibák kijavítására és a jogszerű működés helyreállítására kötelezte a vállalkozást. Várhatóan több százezer forintos bírságot fognak kiszabni.

Határozott cáfolat

A tulajdonos a NÉBIH szinte valamennyi megállapítását vitatja. Állítja, hogy minden kifogásolt terméket igazoltak. Érdeklődésünkre kifejtette: például a 30 kiló vaddisznócsont szabályosan volt elhelyezve, és megsemmisítésre várt. A 10 kiló bélszín nem az étteremé, hanem az övé volt, amit ott felejtett. (Étlapjukon sem vaddisznó, sem bélszín nem szerepel.) Miután az ellenőrök festékkel leöntöttek 47 kiló húst, előkerült azok kért kartonja – fogalmazott.

Szerinte mindössze abban hibáztak, hogy a hónap végi szokásos selejtezés során a kidobásra ítélt húsokra nem tettek sárga szalagot, illetve a tulajdonos nevét nem írták rá a privát hűtőre.

HBN–OCs


Az RTL Klub híradójának riportja:


[related-post post_id="3667338"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában