Helyi közélet

2017.11.23. 18:44

Korszerű eszközökkel a magány ellen

Berettyóújfalu - Cél a hátrányos helyzetű falvakban élő nyugdíjasok életminőségének javítása.

Berettyóújfalu - Cél a hátrányos helyzetű falvakban élő nyugdíjasok életminőségének javítása.

Megyénkben is megkezdődött azoknak a számítógépeknek a kiosztása, melyek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett Idősügyi Infokommunikációs Programnak köszönhetően több ezer időst kötnek majd össze a világhálóval. Az 1,2 milliárd forintból megvalósuló program célja, hogy 2018 végéig 480 településen összesen ötezer nyugdíjas életminőségét javítsa azzal, hogy laptopot, internet-szolgáltatást és az alapfokú használat elsajátításához szükséges oktatást nyújt számukra, ingyenesen.

A Berettyóújfaluban megtartott átadással egybekötött sajtótájékoztatón Jeneiné Rubovszky Csilla, a programért felelős miniszteri biztos kiemelte: ezek az eszközök a biztonságérzet növelése és a magány enyhítése mellett hasznosan járulnak hozzá a családon belüli kommunikáció erősítéséhez is.

Újfaluban először Jankó Jánosné otthonába került a számítógépekből. A több évtizede hűséges Napló-előfizető egykori tanárnő nagyon örül az új eszköznek.

– Sajnos két éve megözvegyültem, azóta időnként elég nehezek az esték. Eddig ott volt az újság és a tévé; ezentúl a világháló segítségével is le tudom kötni magam, többek között lehetőségem lesz banki ügyeket intézni, és tartani a kapcsolatot az ismerősökkel.

HBN-MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában