Helyi közélet

2017.11.22. 13:10

Kerüljük el a visszaéléseket!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ismét „trükkös szakemberek” jelentek meg a TIGÁZ megbízottjainak kiadva magukat.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ismét „trükkös szakemberek” jelentek meg a TIGÁZ megbízottjainak kiadva magukat.

Nincs új a Nap alatt: ismét „tigázosként” próbálják megtéveszteni és megkárosítani az ügyfeleket egyesek.

A TIGÁZ-DSO Kft. munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére és átadására. A be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött (a TIGÁZ-DSO Kft. nevével és azonosítójával ellátott) csekken intézik – tájékoztatott a társaság. Arra kéri ügyfeleit, hogy csak olyan személyeknek nyissanak ajtót, és engedjék azt eljárni, akiknek személyazonosságáról, valamint szándékairól meggyőződtek. Az ő munkavállalóik minden esetben arcképes, a cég arculati elemeit tartalmazó igazoló okmányokkal (igazolvány, megbízólevél) rendelkeznek. A fogyasztók felkeresésekor az az első lépés, hogy e dokumentumokkal igazolják magukat.

Azt is hangsúlyozzák, hogy a cég nem végez karbantartási munkát a fogyasztói gázkészülékeken. Csak a hatáskörébe tartozó közterületi vezetékek és a hozzá tartozó műtárgyak, létesítmények ellenőrzéséért, karbantartásáért felel; sem golyóscsapok, sem vezetékek, sem szén-monoxid–mérők árusításával nem bíznak meg senkit.

A társaság azt tanácsolja, hogy bármilyen szerelési, javítási munka megrendelése előtt kérjenek előzetes, írásos ajánlatot több gázszerelő vállalkozótól is, hogy az árakat összehasonlítva eldönthessék, mely vállalkozótól kívánják a munkavégzést megrendelni.

A gázszerelőnek rendelkeznie kell fényképes igazolvánnyal, amely a szerelő nevén, igazolványszámán és érvényességi idején kívül szakmai képesítését és az általa végezhető tevékenységeket is tartalmazza. A gázkészülékek javítását és ellenőrzését csak olyan szerelő végezheti el, akinek az igazolványában nemcsak a gázvezetékek, hanem a gázkészülékek szerelése is szerepel. A regisztrált gázszerelők, illetve a felülvizsgálatra jogosult gázszerelők listája megtalálható a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján: www.mkeh.gov.hu, illetve a www.gazigazolvany.hu weboldalon is.

HBN


Ezekkel kereshetik

A TIGÁZ-DSO Kft. munkatársai és megbízottjai a következő ügyekben kereshetik fel ügyfeleinket személyesen, otthonukban:

  • műszaki átvétel
  • mérő és házi nyomásszabályozó felszerelése
  • hitelesítési mérő és házi nyomásszabályozó cseréje
  • fogyasztási hely kikapcsolása, visszakapcsolása
  • mérőhely ellenőrzése
  • mérőhely leolvasása
  • névátírás, fogyasztóváltáskor ellenőrzés
  • hibaelhárítás
  • díjhátralék miatti kikapcsolás
  • műszaki-biztonsági felülvizsgálat
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában