Helyi közélet

2017.11.21. 09:52

"Egész évben szoktunk otthon halat enni"

Debrecen - Lazacszusi, harcsapaprikás, halászlé és csuka. Arról kérdeztük a debrecenieket, milyen halat fogyasztanak a legszívesebben.

Debrecen - Lazacszusi, harcsapaprikás, halászlé és csuka. Arról kérdeztük a debrecenieket, milyen halat fogyasztanak a legszívesebben.

Lazacszusit szoktam enni, illetve a harcsát szeretem még. Tiszacsegén nagyon finom halételeket készítenek, harcsapaprikást azonban én is főzök, valamint a harcsa­steak is finom.

Kulcsár Fruzsina, tanuló

Egész évben szoktunk otthon halat enni, leginkább afrikai harcsa, ponty és csuka kerül az asztalra. Szoktam halászlevet főzni, harcsapaprikást készíteni, és a halat kukoricalisztben kisütni.

Fekete-Apa Anna, műkörmös

Inkább tengeri halat fogyasztok, mert könnyebb elkészíteni, és szálkamentes. Igyekszem havi 2-3 alkalommal halat enni, karácsonykor pedig mindig van halászlé és rántott hal az ünnepi asztalon.

Nagy Anett, egyetemista

Legalább kéthetente egyszer eszem halat, hiszen egészséges. Szeretem a lazacot, az a kedvencem, és karácsonykor nálunk is kötelező eleme a vacsorának a halászlé és a rántott hal.

Nagy Alexandra, egyetemista

HBN | Fotó: Derencsényi István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában