Helyi közélet

2017.11.15. 07:48

Andy Vajna megvette a debreceni Best FM-et

Debrecen - Az illetékesek ígérete szerint az adás nem hallgat el, sőt a név és a műsor sem változik.

Debrecen - Az illetékesek ígérete szerint az adás nem hallgat el, sőt a név és a műsor sem változik.

  • Eladták a Debrecenben legtöbbek által hallgatott kereskedelmi rádiót, a Best FM-et működtető céget, a Kredit Holding Kft-t.
  • A vevő az Andy Vajna tulajdonában lévő Radio Plusz Kft. A szerződést három nappal azután kötötték, hogy a Médiatanács 2022-ig meghosszabbította a Best FM Rádiónak a 104,6 MHz-re vonatkozó frekvenciahasználati engedélyét.
  • Az üzlet annál is inkább érdekes, mert a filmügyi kormánybiztos, nagyvállalkozó Rádió1-e néhány hónapja a 95 MHz-en már szól az ország második legnagyobb városában.
  • Arra a kérdésre, hogy miért értékesítették a céget, Szombati Zsolt, a Kredit Holding eddigi egyetlen, most társügyvezetője így válaszolt: – A kezdeményező fél olyan, a jövőre vonatkozó piaci perspektívát vázolt fel, amely megnyugtatónak tűnt számunkra. Megnőtt az utóbbi években ugyanis a jelentősége az országos reklámbüdzséhez való hozzájutásnak és az ebből adódó stabilitásnak – fogalmazott.
  • A cégbírósági adatok szerint Andy Vajna cége, a Radio Plusz Kft. október 20-án vásárolta fel a Kredit Holding Kft.-t, azaz a Best FM tulajdonosát. Az ügylet három nappal azután történt, hogy a Best FM éppen lejáró rádiós frekvenciaengedélyét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2022. december 30-ig, azaz 5 évre meghosszabbította.

    A Kredit Holding Kft. lapunknak nyilatkozó társügyvezetője, Szombati Zsolt hangsúlyozta, annak ellenére, hogy néhány hete új a tulajdonos, a rádió hallgatói ebből semmit nem fognak észrevenni. A vevő és az eladó megállapodása értelmében a Best FM nevet is megtartják. Szombati Zsolt kifejtette: nem terveznek személyi változást a rádióban, a stáb változatlan összetételben és feladatkörrel működik tovább. Ugyanazok a műsorvezetők, hírolvasók dolgoznak tovább, maradnak a műsoraik, a népszerű zenei kínálat. Nincs kilátásban semmilyen hálózatba való szerveződés – jelentette ki a társügyvezető.

    A piacszerzés érdekében

    A Kredit Holding másik társügyvezetője az a Hauk Zoltán lett, aki a budapesti Rádió 1-et működtető Radio Plusz Kft.-ben tavaly szeptember óta a kereskedelmi igazgatói feladatokkal foglalkozik. Az együttműködés részleteire vonatkozó kérdésünkre azt válaszolta Szombati Zsolt, hogy a helyi működésért ő felel, míg a fővárosi képviseletet Hauk Zoltán látja el.

    Hauk Zoltán szerint azért vásárolták meg a debreceni Kredit Holding Kft.-t, mert az nyereséges, jól működő cég, kitűnő befektetés. Nem titkolta, hogy a piacszerzés volt a cél. Megerősítette: a jövőben is működtetni szeretnék a Best FM Rádiót, a nyereség megtartása a céljuk.

    Minden marad a régiben

    A műsor jövőbeli alakulásával kapcsolatban szintén hangsúlyozta, hogy nem terveznek változásokat.

    A debreceni hallgatók nem fogják észrevenni, hogy változott a tulajdonos személye, továbbra is a megszokott rádiójukat hallhatják majd, amelyet ugyanaz a menedzsment irányít és ugyanaz a stáb készít, akik eddig is”

    – egészítette ki Hauk Zoltán.

    Családi vállalkozásban működtek

    A Best FM Rádiót működtető Kredit Holding Kft.-nek eddig az a Szombati család volt a tulajdonosa, akik a debreceni rádiós piacon csaknem 20 éve képviseltetik magukat, és jelentős sikereket értek el. Még a múlt évezredben a Rádió Ladyvel kezdtek, majd megalapították az FM 95 Rádiót. Annak a frekvenciának a használati joga 2010-ben az önkormányzathoz került, azután „költöztek” a 104,6-ra. (A 95 MHz-en jelenleg a nap nagy részében Andy Vajna Rádió1-e hallható.) A Best FM-et működtető Kredit Holding egyébként jó gazdasági évet zárt tavaly. 156 millió forintos nettó árbevétel mellett, adózás után 47 millió forint profitot könyveltek el. A Best FM Rádió napi hallgatói elérése kimagaslóan jelentős (az Inspira Media Research szerint 54,4 százalékos).

    HBN–OCs


    [related-post post_id="3543838"]

    [related-post post_id="3626148"]

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában