Helyi közélet

2017.10.02. 09:58

Zenés esték 25., illetve 17. évada indul a Zeneművészeti Karon

Debrecen - A sorozatok színes műsora és professzionális előadói garantálják a kiváló zenei élményt.

Debrecen - A sorozatok színes műsora és professzionális előadói garantálják a kiváló zenei élményt.

A Jövő Művészetéért Alapítvány, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar ismét meghirdeti a Konzervatóriumi Esték és az Universitas-Debrecen hangversenysorozatot. Előbbi különleges kínálatát 8 hangverseny, utóbbiét 9 színesíti, melyek a Liszt teremben és az Aulában csendülnek fel – olvasható a zeneművészeti kar közleményében.

A nyitó koncerten Galántától Gyergyóremetéig címmel a Jánosi együttes szólaltatja meg a Kodály művek népzenei forrásait október 10-én. Október 26-án a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar ének tanszékének szólistái, kórusai és szimfonikus zenekara előadásában Mozart Varázsfuvola című operája keresztmetszetének szcenikus változatát hallhatják.

A Konzervatóriumi Esték őszi programját október 17-én Király Csaba Liszt-díjas zongoraművész nyitja meg. Az országos hírnevet az 1985-ös Magyar Rádió Országos Zongoraverseny első helyezése hozta meg számára. Több évi koncertezés és tanítás után két nemzetközi zongoraversenyről is győztesként tért haza. Azon ritka művészek egyike, akik a zongora- és az orgonajátékot egyaránt professzionális szinten művelik.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában