Helyi közélet

2017.10.19. 11:40

Tisztességesnek lenni, és annak is látszani…

Hajdú-Bihar - Mit szólnak az emberek ahhoz, ha a polgármesterüket kapják rajta valami csibészségen?

Hajdú-Bihar - Mit szólnak az emberek ahhoz, ha a polgármesterüket kapják rajta valami csibészségen?

Néhány nappal azt követően, hogy Köteles Istvánt, Álmosd polgármesterét a bíróság jogerősen megfosztotta tisztségétől, a Napló arról kérdezett települési vezetőket, hogy milyen morális rombolást okozhat egy-egy ilyen eset a helyi közösségek életében.

Csige Tamás hajdúdorogi polgármester szerint az ő pozíciójában a hivatalvesztés a legsúlyosabb dolog, ami az emberrel történhet. Mert bár egy polgármester sem tévedhetetlen, a saját közösségének okozott szándékos károkozás elfogadhatatlan. Szegi Emma kabai városvezető számára evidencia az, hogy az önkormányzat pénzét önhatalmúlag nem veszik el, ezért aztán azzal sincs baja, hogy ő maga csupán 100 ezer forint alatti összegekről dönthet a képviselő testülettel történő előzetes egyeztetés nélkül. Bakó István derecskei polgármester ehhez annyit tett hozzá, hogy nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani, Barabás Ferenc, Biharkeresztes első embere pedig a személy példamutatást helyezi a saját értékrendjében mindenek fölé.

A témáról részletesen pénteken a Hajdú Online-on és a Napló aktuális számában olvashatnak.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában