Helyi közélet

2017.10.28. 11:28

Öt érv az önkéntes munka mellett

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Több pozitívuma is van a jótékony cselekedetnek, összegyűjtöttük a legfontosabbakat, hátha Önök is kedvet kapnak az önkéntességhez.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Több pozitívuma is van a jótékony cselekedetnek, összegyűjtöttük a legfontosabbakat, hátha Önök is kedvet kapnak az önkéntességhez.

Lépj ki a mókuskerékből!

Ha jót cselekszel egy kis beteggel, megállhatsz egy kicsit kifújni magadat, és felidézni gyermekkorod kedvenc meséit, hogy aztán feltöltődve folytathasd a mindennapokat.

Új hobbi

Ha segítesz másokon, az nemcsak nekik jó, de a pozitív élmény a te életedet, hangulatodat is mélyen befolyásolhatja. Ha szívesen megtapasztalnád a vele járó felemelő érzést, próbálj ki akár több területet, így felmérheted, mi az, ami legjobban passzol a személyiségedhez, és akár egy új hobbivá is válhat számodra.

Gyakorlás babavárás előtt

A babavárás előtt a legtöbben igyekeznek minél több könyvet elolvasni arról, hogy mit és hogyan kell csinálni, amikor megérkezik a csöppség. Érdemes ezért minél több időt tölteni a kicsik körében.

Mutass példát gyerekednek!

A gyermekek személyiségét nagyban meghatározza a szülők értékrendje. Különösen fontos ezért korán megtanítani nekik, miért jó másokon segíteni. Ahhoz, hogy gyermeked szociális érzékenysége kialakuljon, motiváld őt az önkéntességre.

Aki kap, utána szívesebben ad

Egy kórházban, a különféle vizsgálatok között különösen jóleshet egy picit elszakadni a valóságtól, elmerülni a mesék birodalmában. Egy barátságos önkéntes kedvenc története valóságos gyógyírként hathat.

Forrás: K&H gyógyvarázs mesedoktorok program

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában