Helyi közélet

2017.10.18. 18:56

Milliókért adták-vették a kábítószert Debrecenben

Debrecen - Az elsőfokú ítélet ellen egy éve kilenc vádlott fellebbezett enyhítésért vagy felmentésért.

Debrecen - Az elsőfokú ítélet ellen egy éve kilenc vádlott fellebbezett enyhítésért vagy felmentésért.

Tizenöt vádlott esetében hozott ítéletet kábítószerrel visszaélés, kábítószer birtoklás és kábítószer kereskedelem ügyében az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék egy éve. Akkor a törvényszék 1 év és 6 év 6 hónap közötti szabadságvesztéseket szabott ki, hét vádlott letöltendő büntetést kapott. A bíróság nyolc vádlottnál a szabadságvesztés végrehajtását 2-5 évre felfüggesztette, egy vádlottat pedig bizonyítottság hiányában felmentett a kábítószer birtoklás vádja alól.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak marihuánát termeltek, árultak, birtokoltak, vagy a termesztéshez szükséges eszközökkel kereskedtek. Az egyik ültetvényt Debrecenben, a Hatvan utcai úgynevezett Püspöki Palotában alakították ki. Itt és egy halápi tanyán a másodrendű vádlott alakított ki ültetvényeket. Két vádlott pedig a Bayk András-kertben termelt marihuánát. A harmadrendű vádlott kábítószeres bűncselekmény miatt kiszabott büntetéséből szabadult, majd kereskedni kezdett egy másik vádlott nyíregyházi bokortanyán termesztett kábítószerével. 2011 szeptemberében 3,6 millió forintot kaptak egy szállítmányért. A rendőrök 2012 májusában az elsőrendű vádlott budapesti lakóingatlanában foglaltak le marihuána termesztéséhez szükséges anyagokat, eszközöket.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában