Helyi közélet

2017.10.16. 14:14

„Talán az ötven év fölöttieknek a legnehezebb a helyzete”

Debrecen - Ezúttal azt kérdeztük a debreceniektől, szerintük melyik korosztálynak a legnehezebb elhelyezkedni. Nézzük a válaszokat.

Debrecen - Ezúttal azt kérdeztük a debreceniektől, szerintük melyik korosztálynak a legnehezebb elhelyezkedni. Nézzük a válaszokat.

Tóth Alíz Antónia, hallgató

Azt gondolom, ma Magyarországon mindenkinek nehéz elhelyezkedni, különösen a pályát elhagyó idősebbeknek, illetve a kevés tapasztalattal rendelkező pályakezdő fiataloknak.

Szeghalmi Nikolett, tanuló

Szerintem elsősorban a fiatalabb nőknek, mert azzal az érvvel jönnek elő a munkáltatók, hogy később úgyis elmennek szülni. Így a családosokat favorizálják helyettük.

Badacsonyi Zsófia, tanuló

Talán az ötven év fölöttieknek a legnehezebb a helyzete ilyen szempontból, mert a mai cégeknél már elvárás, hogy legalább egy idegen nyelven tudjon megszólalni az ember.

Soltész Dániel, hallgató

Talán a harmincas-negyvenes korosztály van a legkönnyebb helyzetben. Egy fiatalra azt mondják, hogy rutintalan, az idősebbeket pedig meg kell fizetni a tapasztalata okán.

HBN|Fotók: Molnár Péter


[related-post post_id="3650312"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában