Helyi közélet

2017.10.04. 17:40

Külföldi tapasztalatszerzésre biztatnak: megnyílt a Külügyi Börze

Debrecen - Huszonnégy szakmai- és külföldi ösztöndíjjal foglalkozó szervezetnél tájékozódhattak a Debreceni Egyetemen.

Debrecen - Huszonnégy szakmai- és külföldi ösztöndíjjal foglalkozó szervezetnél tájékozódhattak a Debreceni Egyetemen.

Tizenkilencedik alkalommal szervezték meg a Debreceni Egyetemen a Külügyi Börzét szerdán. A szervezők célja, hogy minél több diákkal megismertessék többek között a külföldi részképzéseket, tanulmányi utakat és szakmai gyakorlatokat.

A megnyitón Bartha Elek oktatási rektorhelyettes kiemelte: sok diák vágya a külföldi tanulás, amire jó lehetőséget kínálnak az ösztöndíjak, így a pénzügyi akadályok is enyhíthetők. Hozzátette, az elmúlt évek során csak Erasmus ösztöndíjjal közel 4 ezer hallgató mehetett külföldre.

Fotó: Derencsényi István

Jánosy Orsolya, a Debreceni Egyetem Nemzetközi irodájának elnöke hozzátette, a 2014-2015-ös tanévtől kezdődően Erasmus+ néven működik a program, és már nem csak az Európán belüli partnerintézmények elérhetők, hanem a világ bármely pontja is, akárcsak a Campus Mundi nevű együttműködés révén.

Kiss Petra, a hallgatói önkormányzat külügyi bizottságának elnöke arra bátorította a diákokat, hogy kérdés esetén keressék őket.

HBN-BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában