Helyi közélet

2017.10.27. 16:37

Időjárás-jelentés - 2017. október 27.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Ciklon örvénylik középpontjával a Baltikum fölött, emiatt Németországtól a Kelet-európai-síkságig sok a felhő, többfelé esik az eső, záporeső, Oroszországban helyenként havazik. Finnországban és az orosz határvidéken, valamint attól keletre mindössze fagypont körül alakul a legmagasabb hőmérséklet, ugyanakkor a Germán-Lengyel-alföld, illetve a Balti-tenger térségében több fokkal melegebb az idő, 10, 15 fokot mérnek a délutáni órákban. A kontinens más részein, tehát Nyugat- és Dél-Európában anticiklonális hatások érvényesülnek, ennek köszönhetően eseménytelen, általában napos az idő, de főként a Brit-szigeteken és Franciaországban helyenként köd, illetve alacsonyszintű felhőzet képződik. A legmelegebb Európa délnyugati részén van, többfelé 24, 28, az Ibériai-félsziget déli részén 29, 32 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Szombat estig a Kárpát-medencébe az északkelet-európai ciklon hátoldalán több fokkal hidegebb, változó nedvességtartalmú levegő áramlik, elszórtan lehet csapadék.

Várható időjárás az ország területén szombat estig

Észak felől mindenhol megvastagszik a felhőzet, és többfelé kell esőre, záporra számítani. A délután második felétől északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, és egyre több helyen megszűnik a csapadék. Az esti, éjszakai órákban már csak helyenként lehet záporeső. Szombaton délelőtt hosszabb, délután rövidebb időszakokra süt ki a nap. Elszórtan lehet eső, zápor, nagyobb eséllyel délután a főváros térségében és északkeleten. Az északnyugati szél ma és holnap többfelé megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. Éjszakára valamelyest mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 fok között alakul, a szélvédett északkeleti tájakon ennél pár fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 11 és 14, az Északi-középhegységben 8, 10 fok között valószínű.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában